Història de la Diada de Catalunya

L’Onze de setembre commemora la derrota de la guerra de Successió al 1714

Cada 11 de setembre el paisatge urbà de Catalunya destaca per l’engalanament de balcons i finestres amb els colors de la senyera. La Diada de Catalunya commemora la derrota de la guerra de Successió al 1714, perquè aquesta pèrdua marcà un punt d’inflexió en la història contemporània de Catalunya, fins al punt que ha esdevingut festa nacional.
L’any 1700 mor sense descendència Carles II l’Encisat, l’últim rei de la dinastia dels Àustria a Espanya i la seva successió esdevé un problema de política internacional.
Les forces de Felip de Borbó, representant del centralisme francès i de l’esperit i els interessos aristocràtics i feudals, s’enfronten a les de Carles d’Àustria, defensor de l’esperit federalista i descentralitzador, així com de les classes mitjanes i populars.
El 1713, amb el tractat d’Utrecht, Catalunya deixa de rebre el recolzament de les forces aliades. Les tropes castellano-franceses assetgen Barcelona durant 13 mesos fins al triomf (40.000 castellans i francesos contra 5.000 catalans), al setembre de 1714.
Amb l’ocupació militar de Catalunya es promulga, el 1716, el Decret de Nova Planta segons el qual quedava eliminada la nació catalana prohibint-ne la llengua i abolint-ne les institucions (el Consell de Cent, les Corts, la Generalitat i l’exèrcit), les constitucions i els sistemes fiscal i monetari.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies