Consell Plenari del Districte

S’inicia el procés d’elaboració del PAM 2003-2007 de Nou Barris

Comença el curs polític al Districte de Nou Barris. Aquesta tarda se celebra el primer ple ordinari d’aquest mandat, on un dels punts principals és l’elaboració del pla d’actuació municipal pels propers 4 anys. Si l’anterior Pla a Nou Barris va estar marcat per la participació ciutadana, ara l’objectiu de la Coordinadora de veïns és discutir les propostes per a cada barri, abans que l’Ajuntament elabori i presenti el nou document.
Pep Ortíz, de la Coordinadora d’AVV i Entitats de Nou Barris, destaca que la proposta dels veïns “està fixada d’una manera molt clara, amb l’exemple del projecte de Porto Alegre, que és de màxima participació”. “Parlem de pressupostos participatius, – afegeix Ortiz- Hem d’intentar que Nou Barris, per la seva història, satisfaci les seves mancaces i necessitats, i si calen més diners, que vinguin. Entenem que hi ha un tope, però hem de veure on es pot arribar i on no. És complicat, però a la vegada pensem que ha de ser el nou estil de participació”.
Els grans eixos de les propostes veïnals se centren en la creació i la millora d’equipaments socials, serveis per a la gent gran i espais culturals, com biblioteques. Destaca també la demanda de suport als plans comunitaris que es desenvolupen a molts barris del districte: a tota la zona nord, a Roquetes, a Verdum i a Trinitat Nova.
Una altra demanda dels veïns és la millora de qualitat de les obres i el manteniment de carrers i equipaments públics. “Si ens basem en la primera experiència de 1999- 2003, de les obres que es van plantejar es troben pràcticament totes fetes.- explica Pep Ortíz – Una altra qüestió és si estan fetes amb la qualitat que calia. Tots sabem que l’Ajuntament, per la seva manera de fer, està acostumat a treballar al que nosaltres diem “a la base”. I crec que això a la llarga s’ha de canviar. Fer les coses amb el pressupost més barat té les seves conseqüències, la qualitat no és la mateixa. Nosaltres no som partidaris de malgastar els diners, però s’ha de mirar el preu adient.” Pel que fa al tema del manteniment, Ortíz afegeix: “Els diners destinats al manteniment mai van a manteniment. Hi ha una manca d’inversió important que cal resoldre”.
Per últim, la Coordinadora de Veïns de Nou Barrris espera que la celebració del Fòrum de les Cultures no resti inversió als barris de la ciutat.

Aquesta tarda, se celebren les sessions ordinàries de l’Audiència Pública i el Consell Plenari del Districte de Nou Barris. L’Audiència Pública té lloc a les 19 h, al Fòrum Nord de la Tecnologia (carrer Marie Curie, s/n). Després se celebrarà el Consell Plenari (19.30 h), també al Fòrum Nord. L’ordre del dia és el següent:

1. Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de la sessió anterior, de data 22-07-03
2. Despatx d’ofici:
2.1. Restar assabentat dels contractes aprovats per la Gerència del Districte
2.2. Restar assabentat dels decrets del Regidor en matèria de cartipàs
3. Proposta i elecció de candidat a vice-president del Consell
4. Proposta de creació de la Comissió Consultiva de Govern de “Promoció Econòmica i Comerç”
5. Proposta de Medalles d’Honor de la Ciutat 2003 pel Districte de Nou Barris
6. Procés d’elaboració del PAM 2003-2007 del Districte de Nou Barris
7. Precs i preguntes de caire general

Audiència Pública: 19 h
Consell Plenari: 19.30 h
Fòrum de la Tecnologia
Marie Curie, s/n

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies