Comencen les obres de prolongació de la L3 entre Canyelles i Trinitat Nova

Roquetes celebra l’arribada del metro després d’anys de lluita veïnal

Amb un acte simbòlic a la plaça de Roquetes, la Generalitat va fer oficial ahir l’inici de les obres per a la prolongació de metro de la línia 3, entre Canyelles i Trinitat Nova. El nou tram connectarà la línea verda amb el metro lleuger de Nou Barris i amb la línia 4.
A més de la nova estació de correspondència a Trinitat Nova, el projecte també aproparà el metro als veïns del barri de Roquetes.”Tots els barris de Barcelona han de tenir un punt de connexió a la xarxa de metro, a la modernitat i a la centralitat – va declarar ahir Felip Puig, Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat- Són unes obres complexes perquè no és un línia que circuli per la plana sinó que són barris amb dificultats orogràfiques, al peu de Collserola”.
Amparo Iturriaga, presidenta de l’AVV de Roquetes va destacar que aquesta actuació ”no es fa ara perquè toqui, perquè no tocava. Si es fa és perquè hi ha hagut molta gent al darrera que ha estat lluitant per aconseguir-ho. Han estat molts anys reivindicant que tenim el mateix dret que la resta de ciutadans de Barcelona a tenir el mateix transport”.

La futura estació de Roquetes estarà situada a 50 metres de profunditat i donarà servei a 12.000 veïns. Les entitats veïnals han col·laborat en la redacció del projecte per determinar els millors accessos. Finalment, s’ha decidit construir dos vestíbuls independents: un a l’entorn dels carrers Jaume Pinent i Les Torres, i un altre a Vidal Guasch amb la plaça de les Roquetes. L’accés a les andanes es farà a través escales mecàniques i ascensors, així com l’accés de les zones més elevades del barri al metro.

Pel que fa a Trinitat Nova, l’estació se situarà al parc, i constarà de dos vestíbuls, un al costat del carrer d’Aiguablava, que permetrà la connexió amb la línia groga (4) i compartirà l’accés del carrer Pedrosa. L’altre vestíbul s’ubicarà dins el parc de la Trinitat Nova.

Les obres de prolongació de la línia 3 tindran un cost aproximat de 81 milions d’euros i s’estima que durin al voltant de 3 anys.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies