Els skaters de Via Favència es mobilitzen per defensar les seves pistes

L’espai va ser escollit per Districte per a ubicar les casetes i el material de les obres de prolongació de la línia 3

La Via Favència acull des de l’any 1992 una de les poques pistes d’skate de Barcelona. Allà es reuneixen a les tardes i els caps de setmana un grup de joves que han anat adequant i fent el manteniment de les pistes. Ara s’han hagut de mobilitzar per evitar que el seu espai fos ocupat per les casetes de les obres de construcció de la prolongació de la línia 3, des de Canyelles fins a Trinitat Nova. Els joves, que formen part d’una associació d’skateboards legal·litzada, van paral.litzar dimecres a la nit el tancament de les pistes, després d’alguns moments de tensió. Els joves van col.locar nombroses pancartes en defensa de l’espai, i hi va haver alguns enfrontaments amb els cossos de seguretat.
En aquesta defensa, els skaters han comptat amb el recolzament de l’associació de veïns de Roquetes. Juanjo Martos, d’aquesta entitat veïnal, al.lega “que és un espai públic que utilitzen els joves, i que no hi ha més espais al barri, perquè els estan treient tots”. “Es creien que era un espai mort on no es feia res – continua Juanjo Martos, referint-se a la Direcció de Ports i Transports de la Generalitat- i s’han trobat amb que són unes pistes d’skaters en ús. Van retirar les tanques i tot, i parlaran amb Districte, perquè va ser Districte qui els va indicar l’espai per instal·lar les eines i les casetes del metro”.
També des del Pla Comunitari de Verdum es defensa l’ús públic de les pistes, i en aquests moments treballa per aconseguir un projecte socioeducatiu i de millora de l’espai.
Els skaters es reuniran dimarts amb Districte per demanar explicacions, ja que no se’ls havia informat abans. Mentrestant, es continua buscant un lloc per al material i les casetes de les obres.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies