A la recerca de la primera feina

El Pla de Transició al Treball ofereix a prop de 70 joves cursos per formar-se i començar la seva vida laboral

Prop de setanta nois i noies d’entre 16 i 18 anys han començat recentment els diferents cursos que ofereix el Pla de Transició al Treball del districte de Nou Barris, un programa organitzat en col·laboració entre els departaments d’Ensenyament i de Treball de la Generalitat i l’Ajuntament. Els joves reben una preparació teòrica i pràctica adreçada a la seva incorporació dins el mercat de treball. Aquest projecte es desenvolupa des de fa més de deu anys i ha assolit un gran èxit d’inserció laboral dels participants. “El que fem aquí és orientar-los – explica Simón Blázquez, un dels professors del PTT- ja que sovint es tracta de nois i noies que ho han passat malament a l’escola, que no s’han adaptat, i quan passen per aquí, o bé es posen a treballar o bé tornen als estudis reglats”. “Sovint es tracta de gent molt dinàmica, que no s’adapta al sistema tradicional de l’escola, de classes en aules tancades -afegeix Mercè Valls, una altra professora- Aquí en canvi no fem les habituals classes de matemàtiques o geografia sinó que són més participatives i aquest dinamisme fa que s’involucrin”. Com a exemple de classes alternatives, els nois i noies aprenen tots els passos per independitzar-se: des de fer la llista de la compra o informar-se de preus de pisos, tot organitzant els seus hipotètics salaris. Per això visiten immobiliàries, caixes i supermercats, com es veu a la imatge. “Em va molt bé aquest curs -afirma la Jennifer Méndez, alumna del PTT- perquè aprenc coses com ara demanar una hipoteca, que em serà molt útil el dia de demà”. La Jennifer, com la majoria dels alumnes del curs, es va apuntar perquè no es va treure el graduat escolar i va comprovar que sense títol no aconseguia feina. Altres, com el Marc, ho van fer per raons diferents: “M’agradava l’hosteleria, però les escoles són molt cares. Em van parlar d’aquesta possibilitat, i m’hi vaig apuntar”. Després dels primers mesos d’orientació i teoria específica del ram escollit, el Marc va començar l’abril passat les seves pràctiques a un restaurant, on el van contractar al juny. Ara, disposa d’un contracte com a cuiner.
Els nous alumnes també esperen trobar motivació i obtenir els recursos personals i professionals necessaris per a, tard o d’hora, començar a treballar. A l’abril, el 80% començaran les pràctiques a les empreses per formar-se professionalment. La resta, el 20%, tornaran als estudis.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies