Un grup de mares de la zona nord posa en marxa el Racó de les Famílies

L’espai acull famílies de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona amb nens de 0 a 3 anys

Cada dimarts i dijous unes 10 famílies es reuneixen al Casal de Barri de Torre Baró per jugar amb els seus nens i compartir experiències sobre l’educació dels seus fills. Han creat un espai que han batejat com a Tic Tac, el racó de les famílies, al carrer Escolapi Càncer. El projecte acull famílies amb fills de 0 a 3 anys de la zona nord de Nou Barris. “Va sortir de les mares- explica la Montse- Hi ha un projecte al CAP que és diu ‘Ja tenim un fill’, que es un projecte de mares i fills de 0 a 9 mesos, i quan va acabar, les mares van dir, i ara què fem?. Vam decicir ajuntar-nos unes mares i demanar un local a les AAVV, i la que tenia més espai era la de Torre Baró”.

Un altre qüestió que les va motivar a l’hora de formar l’espai és la manca de centres i equipaments lúdics i educatius pels nens i nenes, tant a Torre Baró com a Ciutat Meridiana i Vallbona. Tots tres barris comparteixen l’única escola bressol de la zona nord de Nou Barris. La Montse, una de les mares del racó, va més enllà: “no tenim ni instal·lacions esportives, perquè haviem tingut i ens les han tancat. No tenim biblioteca, no tenim ludoteca per portar els nens. De fet no hi ha res, ni per a petits ni per a grans. Demanem més recursos i més interés per a aquesta zona, per part de les institucions, perquè s’han oblidat que existim”

Les famílies del Tic Tac també reben informació per part de professionals, que periòdicament realitzen xerrades sobre els temes que més els preocupen. El projecte ha estat molt ben acollit als barris, i fins i tot hi ha demanda per altres edats.”Tenim el problema que molts dels nens que ens arriben tenen més de 3 anys, i comencem a pensar que també seria interessant fer un espai per aquests nens de 3 a 6 anys, que tampoc no tenen cap espai educatiu ni lúdic per a atendre’ls- explica la responsable del Tic Tac, Sandra Miravet- Les mares que els seus nens ja compleixen els tres anys es troben amb que ja no poden venir a aquest servei, i no hi ha continuïtat”.

El projecte del Tic Tac es manté gràcies a les associacions de veïns de la zona. El material del racó ha estat aportat per les mateixes famílies, i en aquests moments l’espai espera una subvenció de la Generalitat per cobrir altres despeses.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies