Roquetes acull la presentació del llibre ‘L’Escola Ton i Guida’

Roser Solà relata la història del projecte educatiu de Mª Antònia Canals

El llibre “L’Escola Ton i Guida” recull la història d’un fenomen pedagògic, que va significar una escola activa pionera de la renovació pedagògica que alguns educadors van iniciar a la dècada dels cinquanta a Catalunya (Talitha, Costa i Llobera, Sant Gregori, Betània…). La seva fundadora, la professora M. Antònia Canals, va copsar, a començaments del seixanta, que hi havia una Barcelona nova, la de la immigració i del suburbi, on va voler portar també la mateixa qualitat educativa que proporcionava aquest moviment renovador, per donar als seus nens la igualtat d’oportunitats.

L’experiència de Ton i Guida (1962 – 1994) és també un testimoni del gir sociopolític i pedagògic que va marcar Catalunya als anys setanta, fins a arribar a l’opció d’una escola pública.

La fundadora de l’Escola Ton i Guida, Mº Antònia Canals, ha destacat també en la creació d’altres espais docents com l’escola Talitha (1956) o la institució Rosa Sensat (1965), dedicada a la formació de mestres.
Aquesta tarda el projecte educatiu que va representar Ton i Guida es presenta a través d’un llibre escrit per Roser Solà.

Presentació del llibre “l’Escola Ton i Guida”
A les 19:30h
Lloc: Escola Antaviana (c/Nou Barris,12)

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies