Nou Barris posa en marxa el primer punt de connexió a Internet sense fils de Barcelona

La tecnologia wi-fi permetrà accedir a la web de l’Ajuntament des de l’exterior de la seu de Districte

A partir d’ara ja no caldrà fer cues a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per fer qualsevol tràmit municipal. Un ordinador o una agenda electrònica amb una tarjeta wi-fi serà suficient per accedir a la web de l’Ajuntament i els seus serveis, davant la seu de qualsevol dels 10 districtes de la ciutat. Es tracta d’una connexió a la xarxa que enlloc del tradicional cable telefònic, utilitza una antena, ubicada a l’edifici de la seu, que emet ones de ràdio amb una cobertura de 100 metres. El sistema funciona “a través d’una tecnologia de banda ampla, que permet una gran qualitat i al mateix temps una gratuïtat a l’accés a aquest servei. És una primera mesura per tal d’anar estenent la tecnologia wi-fi sense fils”, explica el Regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Oliveras.

Com a segon pas, l’Ajuntament estudia estendre el sistema a la xarxa de biblioteques de Barcelona, i a d’altres serveis de l’administració. A la inauguració del punt de connexió wi-fi de Nou Barris, ahir al matí al Fòrum Nord de la Tecnologia, es va afegir un seminari sobre la implantació i les perspectives de la xarxa sense fils. Els ponents van destacar el recel i la negativa que hi ha a l’hora d’instal.lar antenes als terrats particulars, i la necessitat de suport de les administracions per implementar el sistema wi-fi.

Nou Barris és el primer Districte on s’ha instal·lat aquest sistema. Molt aviat les 10 seus dels districtes de Barcelona disposaran d’aquestes antenes que permetran navegar per les webs municipals a gran velocitat, 54mbps, i de forma totalment gratuïta. Aquesta tecnologia es va posar en marxa durant les festes de la Mercè de manera experimental, amb l’objectiu d’incentivar la mobilitat amb la connexió a la xarxa.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies