Les dificultats de la integració social de les dones amb disminució

El Centre Cívic Torre Llobeta acull avui una xerrada sobre la situació de les “dones no estàndards”

La integració social d’aquelles persones amb qualsevol tipus de disminució pot ser difícil, però en el cas de les dones pot empitjorar la situació degut als arquetips i el domini de la imatge a la nostra societat. Aquest sector pateix un grau molt alt d’atur, de violència, marginació i aïllament, per raó de gènere i de discapacitat, en tots els àmbits: laboral, familiar, educatiu… Per aquesta raó es va fundar l’Associació de Dones No Estàndards, amb l’objectiu de crear vincles entre les sòcies i la societat, de manera que les dones ‘no estàndards’ participin en el desenvolupament polític, social i econòmic a tots els nivells, eliminant l’exclusió social que pateixen.
Per assolir aquest repte, la sensibilització de la societat és vital. Per això, avui té lloc a les 18h. al Centre Cívic Torre Llobeta la xerrada “Conviure amb la disminució”, on els assistents podran saber de primera mà les experiències i dificultats amb les que es troben les dones amb disminució.

L’Associació de Dones No Estàndars centra les seves activitats en desenvolupar la formació i l’autoestima de les seves associades, i paral.lelament, potenciar i exigir la seva participació als processos i esdeveniments socials. Segons afirmen a la seva web (http://adne.no.sapo.pt/cat/principalcat.htm), no es conformen amb una discriminació positiva, sinó que van més enllà, reclamant “ser un més”, no “un de més a més”. Tampoc no estan d’acord amb una normalització que enlloc d’intergrar-les, faci més paleses les seves limitacions.

L’Associació de Dones No Estàndards va ser guardonada l’any 1996, amb el Premi Maria Aurèlia Campmany. El juny de l’any 2000 van exposar les seves reivindicacions davant l’Assemblea General Extraordinària de les Nacions Unides, sota el títol “La dona a l’any 2000: igualtat entre els gèneres, desenvolupament i pau en el segle XXI”, convertint-se aleshores en l’única associació de dones discapacitades acreditada davant aquest organisme internacional.

Xerrada: “Conviure amb la disminució”
Lloc: Centre Cívic Torre Llobeta
c/ Santa fe, 2 bis
Hora: 18 h.
Tel: 93 358 56 14

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies