La Coordinadora d’AVV de Nou Barris exigeix més inversió en polítiques socials

Demanen la coordinació de serveis comunitaris per prevenir la inseguretat urbana

Les associacions de veïns de Nou Barris estan preocupades per l’augment de la delinqüència als barris. Diuen que cal analitzar la inseguretat que es viu al carrer i estudiar mesures socials per eradicar-la. Aposten per actuacions coordinades on s’impliquin tots els agents comunitaris, i que vinguin acompanyades d’una inversió econòmica.

El moviment veïnal de Nou Barris creu que Barcelona té un gran dèficit d’inversió en polítiques preventives i que això repercuteix directament en la seguretat dels barris.
Per a Antonio Silva, president de l’AVV del Turó de la Peira, es tracta “d’un problema social molt greu, per la misèria que hi ha a molts barris, tant urbanística com a nivell econòmic, barris que tenen guetos encara que no ho vulguem, però és així. Cal més prevenció i això vol dir que és necessari invertir-ne diners”.

Les entitats de Nou Barris demanen reunions continuades amb la Junta de Seguretat i no tan sols en casos puntuals, com a l’assassinat del comerciant del Turó o d’un jove al mirador de Torre Baró. Segons els veïns, les administracions no aposten per les polítiques de joventut, i tampoc per enfortir la xarxa d’equipaments per a aquest sector de la població. “Això no és un tema única i exclusivament de policia repressiva sinó d’un nou model de policia, de proximitat -assenyala el portaveu de la Coordinadora d’AVV i Entitats de Nou Barris, Pep Ortíz.- I de posar mitjans reals perquè els joves i no tant joves puguin gaudir d’una societat més justa i igualitària. I això moltes vegades
passa per qüestions tan simples, per posar un exemple, com que els nostres casals de joves no poden ni deuen ser únicament valorats per la seva rentabilitat econòmica. Jo estic convençut que val més que un casal de joves pugui salvar un jove de caure en el delicte o la drogaddició, que no pas que sigui rentable econòmicament”.

El moviment associatiu reclama que es potencïi la figura de l’educador de carrer i la policia de proximitat. Els controls preventius i la utilització d’escoles en horari no lectiu per a activitats dels joves, són altres mesures que cal impulsar.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies