Les obres per traslladar l’EBM El Castell es retarden fins al 2005

El centre infantil passarà a una zona més accesible, al col·legi Sant Antoni Mª Claret

L’Escola Bressol El Castell va nèixer l’any 79 gràcies a una reivindicació de l’AVV de Roquetes. De seguida es va veure que el lloc on està ubicada plantejava molts problemes per accedir-hi i que calia traslladar l’equipament infantil a un espai més adequat. En tots aquests anys, les demandes dels pares i del centre no han aconseguit que l’Ajuntament traslladi l’escola a un CEIP del barri, tot i reconèixer que les condicions de l’escola no són les més idònies.

Pels nens de El Castell i per a les seves mares arribar a l’escola és com fer una classe diària de gimnàstica, ja que el centre està situat a la part més alta del barri de Roquetes, als baixos d’un bloc de pisos del carrer Llobera. La Manoli, una de les mares de l’AMPA ho resumeix així:” Jo personalment conec gent que no ha matriculat els nens aquí perquè necessiten una àvia que els hi porti, i jo que sóc jove…portar-los ja em costa! Molts s’hi han hagut d’anar a la privada, però no és perquè no s’ocupin les places de l’escola, és que cal tenir valor per venir fins aquí”.

El centre té tres plantes i els nens han de pujar i baixar moltes escales per anar a les aules. Fa molts anys que El Castell espera el trasllat a un lloc més accessible, i al novembre de 2002, la Plataforma d’Entitats del barri va signar un acord amb Districte per portar-lo a terme aquest any. “A reunions amb Districte -explica Amparo Iturriaga, de la plataforma -ells mateixos ens van comentar: nosaltres no hem de fer escoles bressol, però no us preocupeu, que si no hi ha ningú que es comprometi, nosaltres hi posarem els diners. És a dir, que el discurs del polític que hi havia quan es va signar l’acord va ser que al 2004-05 estaria oberta l’escola”, conclou Iturriaga.

A més de les barreres arquitectòniques, l’escola pateix periòdicament fuites d’aigua de les canonades de l’edifici. A la darrera fuita, l’IMEB va proposar als pares el tancament del centre, però l’AMPA s’hi va negar perquè diu que amb la immigració hi ha més nens al barri i aquest servei es molt necessari. A més, El Castell és l’única escola bressol amb aula de lactants a la zona, i al barri només hi ha un altre centre infantil, a part d’aquest. “El que està clar és que aquestes places s’han de mantenir -afirma Àlex Ayaso, del Consell Escolar- i si es poden ampliar i amb uns esforços mínims… perquè no és una construcció sinó un trasllat, doncs millor que millor”.

Els pares i mares i la direcció de El Castell fa anys que mantenen converses per fer el trasllat al Col·legi Sant Antoni Mª Claret, un centre que té aules buides i que està millor situat. “Hi ha 9 o 10 aules, i cadascuna té uns 50 metres aproximadament. O sigui que per espai no hi ha cap problema. El col·legi està ben comunicat pels autobusos i el bus de barri, i amb el temps arribarà el metro. Aquí guanyarien en espai i en el tema de la comunicació”, afegeix Marichón Hernández, directora del Mª Claret.

Però, segons l’Ajuntament, el trasllat encara haurà d’esperar. La gerent de Nou Barris, Gemma Arau destaca que el trasllat és prioritari i per tant està inclòs al Pla d’Actuació Municipal del Districte, però “no veig possible fer les obres abans de 2005, això segur”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies