Truites i botifarres per celebrar el Dijous Gras

El Mirador de Torre Baró serà de nou el punt de trobada de petits i grans

Un dia abans que el rei dels poca-soltes inauguri el Carnestoltes, el dijous gras arriba de nou acompanyat per la tradicional truita i la botifarra d’ou. Els veïns de Nou Barris, tenen doncs una cita amb el Mirador del Castell de Torre Baró, testimoni any rere any d’aquesta festa plena de menjars greixosos que precedeix el dejuni i el recatament que mana la Quaresma.
Un cop feta la digestió, aquells que no es confomin només amb el dinar o berenar, també podran gaudir d’una desfilada de truites de moda, una innovadora iniciativa del Centre Cívic Torre Llobeta, que es farà cap a les sis de la tarda.
Per als més golafres, els mercats, casals i centres cívics també organitzen els tradicionals concursos de truites, competicions a la recerca de la recepta més innovadora i gustosa.
El Carneltoltes ha sofert durant els seus mil anys d’història la influència de moltes civilitzacions i se celebra de forma diferent i peculiar a molts llocs del món. El terme “carnestoltes” prové del llatí “carnes avalis”, que vol dir carns prohibides, en clara referència a la Quaresma. Tot i que ara ja no es respecta gaire, antigament la Quaresma era un temps de moltes prohibicions: no es podia menjar ni ous i tampoc no estava permès fer gresca. Per això i perquè costava molt de passar, va sorgir el costum de representar-la amb la figura d’una vella de set cames i de tallar-li una cada diumenge. És una mena de calendari casolà que serveix per portar control de les setmanes de Quaresma.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies