Entitats i Associacions demanen més reunions i consens abans que s’aprovi definitivament el PAD

El Pla d’Actuació del Districte va ser presentat a la sessió del Ple de dimecres

El Consell Plenari de Nou Barris ha aprovat inicialment el Programa d’Actuació del Districte 2004-2007. El Pla presentat per l’equip de govern (PSC-ERC-ICV-EUiA) ha comptat amb la participació de les entitats i dels diferents partits que composen el consell.
La proposta recull 7 línies bàsiques per al futur de Nou Barris de cara als propers 3 anys. El document planteja completar la xarxa d’equipaments del districte, crear habitatge accessible per als joves i per a la gent gran i continuar les remodelacions d’alguns barris amb patologies estructurals. Pel que fa a l’urbanisme, la proposta de l’Ajuntament incideix en la recuperació de l’espai públic, fent especial atenció en el manteniment. Un altre línia del programa per a aquest mandat és el desenvolupament de l’Agenda 21 de Nou Barris.

El PAD també destaca la consolidació dels eixos comercials així com del sector de Renfe-Meridiana com a nova àrea de centralitat, amb la construcció d’un Corte Inglés i una facultat de Relacions Laborals. Per últim l’equip de govern, ratifica la construcció de nous equipaments a la zona de Cotxeres Borbó, un cop s’enderroquin.

El Programa d’actuació es va aprovar amb l’absència d’ERC i els vots en contra de CiU i del PP. Eduard Ràmia, conseller de CiU, va criticar la manca de concreció del PAD, i va manifestar que aquest sembla més aviat “una declaració de bones intencions que no pas un programa d’actuació”. Ràmia va destacar que al document presentat es parla “de promoure polítiques de gestió de sòl que permetin obtenir nous espais per a la promoció d’habitatge protegit en tot tipus d’actuació i règims”. “La veritat, – va afegir el conseller- “és que ens sembla grotesc escriure això quan l’última reserva de sòl important que hi havia al districte ens l’hem venut a l’Heron City o al Banc de Sabadell.”

El conseller del PP, Javier Barreña, va dir que el seu partit no tenia més remei que votar en contra del document perquè considerava que “té coses que són realment interessants, però hi ha una manca de definició molt important, una manca d’ambició per part de l’equip de govern que no es troba a l’alçada dels ciutadans de Nou Barris”.

Per la seva banda, el soci de govern, Jordi de Miguel, conseller d’ICV, va manifestar la voluntat que aquest sigui “el mandat de la participació, i que per això també hi ha el compromís d’establir una comissió de seguiment anual, per reunir-se amb les entitats i veure que el programa d’actuació s’està complint”.

El regidor del districte, José I. Cuervo, va manifestar que tot i que “no s’ha donat satisfacció a les reivindicacions de tots els barris”, la voluntat municipal havia estat “fer un programa equilibrat”. “És una llista més ambiciosa que la de l’anterior PAD, que tindrà un Pla d’Inversions Municipals (PIM) amb una dotació pressupostària igual o superior a la de l’anterior mandat, distribuïda entre escoles bressol, gent gran, temes de salut, etc.”

Les entitats veïnals van celebrar el grau de consens que s’ha assolit en l’elaboració del PAD, però van demanar a Districte fer les últimes reunions abans que s’aprovi definitivament el document.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies