Els veïns del Turó de la Peira reclamen escales mecàniques al carrer de Canfranc

L’Ajuntament no recull, de moment, la proposta veïnal al Pla d’Acturació Municipal del Districte

Els veïns del Turó de la Peira volen que el Districte de Nou Barris els instal·li unes escales mecàniques al carrer Canfranc. Hores d’ara, els veïns del barri, la majoria gent gran, han de pujar i baixar unes escales molt pronunciades (a la imatge) cada cop que volen accedir a l’eix comercial de Fabra i Puig, a la parada de metro de Vilapicina o els autobusos. Des de fa més de 8 anys, els veïns demanen a l’Ajuntament que instal·li unes escales mecàniques. La Victòria, una veïna que fa servir habitualment les escales, comenta: “Està molt malament, ens haurien de posar escales mecàniques, perquè som gent gran i ens costa molt pujar i baixar. A moltes persones els he sentit, fins i tot, que canviarien de pis si poguessin, per aquest problema”. “Aquestes escales són el principal punt de pujada i baixada. -diu la Maria del Carmen, altra veïna – Quan això era muntanya fa 40 anys, tots erem joves, però ara comencem a notar que ens és difícil pujar. Ens fem grans”. Nieves Aguado és de la mateixa opinió: “Ja no ho demano per a mi, em fan pena veure gent gran en aquestes escales que pujen amb por de caure i van descansant mica en mica”. Els veïns també al.leguen que les escles són perilloses. “Hi ha hagut accidents -comenta en Miquel- un molt greu va ser el d’una senyora que va caure amb el carro. Les escales mecàniques són una necessitat”.
La petició dels veïns es va incloure al Pla d’Actuació Municipal anterior, ara fa quatre anys, però al final no es va dur a terme per manca de pressupost. Dimecres l’Ajuntament va anunciar al ple de districte, que les escales mecàniques tampoc es faran en aquesta legislatura. Districte considera que amb el bus del barri i les escales mecàniques de l’estació de metro de Vilapicina s’ha millorat molt l’accessibilitat al barri. “Està previst el manteniment de les escales del carrer de Canfranc, amb la millora, la intal.lació de varanes i enllumenat – va explicar Ignasi Cardelús, gerent de Pronoba – i veurem com funciona, però no posarem, de moment, escales mecàniques”.
Però els veïns del Turó de la Peira volen que les escales mecàniques es facin en aquest mandat. Es per això que l’Associació de Veïns ha tramitat una al·legació abans no s’aprovi definitivament el PAM de Nou Barris.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies