Barcelona comparteix el dolor de les víctimes dels atemptats de Madrid

Nombroses concentracions per rebutjar el terrorisme i solidaritzar-se amb els afectats

Moltes persones han mostrat la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats a Madrid, des de diferents indrets de la ciutat. La concentració silenciosa d’ahir al migdia va aplegar molts ciutadans a l’entrada del centre comercial Hipercor, just davant la plaça de la Tolerància (a la imatge). Personal del centre, clients, vianants i veïns dels edificis propers des dels balcons es van afegir en senyal de dol, reunits en un escenari on fa 17 anys el terrorisme s’emportava també la vida d’una vintena de persones. La concentració va durar més de quinze minuts i va finalitzar amb forts aplaudiments.
“Jo sóc basca i pensar que havia pogut ser ETA…era terrible -explicava Conchita Berbera minuts després de la concentració – I pensar que han estat els altres…és igual de terrible. La pobre gent que ha caigut, i les seves famílies sobretot…Jo visc aquí al costat de l’Hipercor i vaig viure en aquells moments el que va passar…espero que sigui l’última vegada. Tant de bo”.

Els estudiants de l’Escola d’Infermeria de la Vall d’Hebron també es van sumar a l’acte a les portes de l’hospital, en suport a les víctimes dels tràgics atemptats. A les 12 del migdia es van anar congregant treballadors, sindicalistes, pacients i vianants. Tots junts, a la porta del pavelló principal, van guardar els quinze minuts de silenci, trencats al final per aplaudiments a favor de la pau i en contra del terrorisme.
“Dijous va ser un dia estrany – comenta Imanol, estudiant d’Infermeria- El primer que vam fer en conèixer la notícia va ser anar a donar sang, que era el que més es necessitava en aquell moment”.
“La reacció a l’hospital va ser de desolació. Aquí hem viscut també situacions complicades en el passat – explica l’auxiliar Beatriz Barranco, de la Junta de Personal de la Vall d’Hebron. -I a les converses tothom mostrava gran dolor i una impotència absoluta. Com a professionals ho estem vivint amb molta pena”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies