Esperant el 81

Els veïns de la muntanya de Torre Baró es queixen del mal funcionament d’aquesta línia d’autobús

“Un viatge en el bus 81 significa perdre els nervis i desesperar-te…perquè et penses que arribaràs a casa teva a una hora…i no arribes. Es lamentable que estiguis carregada amb la compra esperant per pujar a la muntanya, i que no passi el bus!”. Per a la Mª Isabel García i els seus veïns, el 81 és l’únic mitjà de transport que els pot portar a casa, a la part alta del barri de Torre Baró. La línia 81 passa cada hora, però des que es va allargar el trajecte l’espera arriba fins a dues hores, i diuen que a vegades ni tan sols passa. L’autobus surt des de la plaça Llucmajor, recorre diversos carrers de Roquetes, puja fins a Torre Baró, arriba a Ciutat Meridiana i finalitza el seu trajecte al barri de Vallbona.

“Quan es va posar aquest autobús, només anava de la plaça Roja de Ciutat Meridiana, passava per Torre Baró i després per Via Júlia fins a Llucmajor- afegeix la Isabel Cano, una altra veïna afectada pel mal servei del bus- Ara entre els carrers que són estrets, els cotxes que a vegades no deixen passar el bus…Si perd cinc minuts quan arriba al final (Llucmajor), i si porta un retard de 10 minuts..ja no surt”.

Els veïns s’han mobilitzat en diverses ocasions per demanar una sol·lució: han aturat l’autobús, s’han manifestat i ara estant recollint signatures per exigir millor servei.
“És que no hi ha dret -diu una altra usuària del 81, Gumer López. – Fins i tot hi ha gent al barri que ha pensat en marxar, vendre la seva casa i anar-se’n. I aquí es viu molt a gust, però si no pots anar a comprar o al metge…L’Ajuntament ens diu que tenim el metro (L11), però a nosaltres això no ens beneficia gens, perquè igualment hem de pujar a dalt. I el bus 81 és l’únic mitjà de transport que tenim per pujar”.

Transports Lydia, l’empresa que explota la línia 81, i el Districte de Nou Barris estan analitzant els punts més conflictius del recorregut. La finalitat és evitar, amb l’ajut de la Guàrdia Urbana, l’aparcament en doble fila que dificulta moltes vegades l’accés de l’autobús per carrers estrets.
D’altra banda, també s’estudia la possibilitat d’integrar la linia a la xarxa de TMB, i en aquest cas, la incorporació d’un bus de barri a la zona.

A la imatge, Mª Isabel recull signatures al bus per demanar la millora del servei.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies