Agermanament de la sardana i el cant coral

Ambdues tradicions catalanes se sumen en homenatge a la Coral Canticòrum

La Coral Canticòrum, de Nou Barris celebra enguany el seu 25è aniversari. Dins el programa d’actes, la coral s’ha agermanat amb l’Agrupació Sardanista l’Ideal de’n Clavé, una altra de les entitats culturals històriques del districte. L’escenari va ser el Parc de la Guineueta, que ahir va viure una jornada de sardanes i cants, amenitzada per la Cobla Principal del Llobregat.

“La sardana és catalana, i a Catalunya hi ha molta tradició de cants i corals”, explica Carles Mata, president de la Coral Canticòrum. I partint d’aquesta base, la Coral Canticòrum i l’Agrupació sardanista l’Ideal de’n Clavé s’han agermanat commemorant alhora els 25 anys de cants corals i els 74 anys de l’agrupació sardanista. “A nosaltres sempre ens agrada col.laborar amb les entitats que celebren dates concretes, com en el cas de la Canticòrum, els seus 25 anys, i vam pensar, com ho fem? i vam decidir que lo millor era unir aquestes dues tradicions”, explica Ramón Rodón, president Agrupació sardanista L’Ideal de’n Clavé. “Aquest és un primer pas per mantenir encara més viva la col.laboració entre les dues entitats culturals de Nou Barris, i deixar el llistó de la cultura catalana al districte ben alt”, afegeix Constantí Sotelo, director de la Coral Canticòrum.

L’estrena de la sardana “Canticòrum”, composada especialment per Constantí Sotelo, director de la Coral Canticòrum, va ser el testimo ni del compromís de col.laboració mútua. A la imatge, Constantí Sotelo balla la seva composició, interpretada per la Cobla Principal del Llobregat.

La Coral Canticòrum es va fundar l’any 1979 al barri de la Guineueta. En l’actualitat està integrada per cinquanta-dos cantaires. Durant la seva trajectòria ha practicat tots els estils musicals: temes populars catalans i d’arreu, mestres clàssics, monogràfics de música de cinema… La Coral ha ofert nombrosos concerts a Barcelona, d’entre els quals destaquem els del Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, el saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, la Catedral i la basílica de Santa Maria del Mar. També ha actuat arreu de Catalunya, a la resta de l’Estat i a l’estranger, i ha fet força intercanvis amb altres corals de Catalunya i de fora.
L’any 1989, amb motiu del 10è aniversari, va fer una gira per Àustria, i el 1999, celebrant el 20è aniversari, va viatjar fins a Praga, on va interpretar uns concerts organitzats per l’ambaixada d’Espanya.
Cada any es programa una obra clàssica que s’interpreta amb acompanyament d’orquestra a les esglésies de Nou Barris, Sant Sebastià, Sant Mateu, Sant Rafael, etc. A més, la Coral col·labora amb molts actes culturals organitzats pel districte de Nou Barris, el centre cultural Els Propis, l’agrupació sardanista l’Ideal d’en Clavé i l’Associació de Veïns de la Guineueta. Anualment organitza al barri els concerts de Nadal i de fi de curs, així com la trobada de corals de la Guineueta.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies