Sortejats els habitatges protegits de Porta

S’han presentat més de mig centenar de sol·licituds per accedir a un dels 10 pisos

Més de 400 families del barri de Porta esperaven ahir ser una de les afortunades del sorteig dels 10 pisos de protecció oficial del carrer Deià. El Fòrum Nord va acollir un allau de gent, entre sol·licitants i familiars, amb el desig que el notari pronunciés el seu nom. Aquest ha estat un sorteig precedit de polèmica, ja que l’Associació de veïns del barri va parali·litzar l’adjudicació d’aquesta promoció. Segons l’entitat veïnal era injust que Regesa fes servir unes llistes de sol·licitants de fa 4 anys, cocretament les dels habitatges de la plaça Karl Marx. Sota la pressió dels veïns, el Districte de Nou Barris va aceptar elaborar una nova llista amb la gent del barri. D’aquesta manera, ha satisfet la demanda d’alguns veïns que van reclamar al regidor de Nou Barris que una tercera part de les vivendes – la promoció constava de 30 pisos- fos sortejada entre sol·licitants del mateix barri.
” És que hi ha molta gent del barri faltada d’habitatge- diu Adelina Carrabina, mare d’un dels afortunats – com el meu fill i encara més grans. O com la meva germana, que té dos filles amb 30 i escaig i encara són a casa..I què fem?”

Ferran Julià, conseller Delegat de Regesa, va destacar que “es va decidir fer un sorteig, jo crec que de forma excepcional, només pels veïns i veïnes del barri de Porta. Aquí hem de debatre si els sortejos han de ser per tota la ciutat o només per allà on es fa la promoció, perquè poden quedar barris desafavorits. Jo crec que la idea que s’apunta des de l’Ajuntament de Barcelona, de fer una llista única anual per a tots els pisos de protecció oficial de la ciutat, jo crec que és una bona idea perquè estalviaria aquest tipus de debat”

L’associació de veïns de Porta està satisfeta amb el procés, perquè consideren que ha estat transparent.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies