Es crea una cooperativa per construir apartaments amb serveis integrats

Una alternativa a les residències per a gent gran i al servei domèstic privat

Cada dia, hi ha més gent gran que viu sola a casa i que no té prou recursos per contractar un servei domèstic privat, encara que disposi d’un nivell econòmic que si el permetria accedir a un apartament públic. Però també actualment hi ha molts joves que passen poc temps a casa i que necessiten algú que s’ocupi de les tasques de la llar. Per a aquest ampli sector de població, l’Eduard Garcia (a la imatge) ha decidit crear una cooperativa per construir i gestionar apartaments amb serveis. La seva idea és posar en pràctica un model d’habitatges sostenibles adreçats a donar la millor qualitat de vida als seus usuaris.

Hores d’ara, la futura cooperativa, que s’anomenarà Sol Verd, ja compta amb 72 persones preinscrites, i es constituirà legalment el proper 6 de maig. “Aquesta cooperativa està adreçada a totes aquelles persones que no puguin o no vulguin fer les tasques necessàries de la llar- explica l’Eduard Garcia, promotor de la Cooperativa Sol Verd- Des de parelles de joves que treballen tots dos i no tenen temps per fer les tasques domèstiques, fins a les persones amb una certa edat a qui els hi costi fer les feines de casa”.

La proposta de Sol Verd és construir apartaments amb serveis integrats com ara un restaurant, una bugaderia, la neteja de l’apartament i un servei d’ATS. Fins i tot, s’inclourà un servei de recepció de 24 hores tot l’any. Els usuaris-cooperativistes hauran d’asumir el 50% dels costos d’aquests serveis, que no només estan pensats per a les persones de l’edifici, els veïns de la zona també podran beneficiar-se, abaratint els costos. Segons explica l’Eduard, la cooperativa fixarà el preu dels futurs apartaments per sota del nivell del mercat, eliminant el factor especulatiu. Els edificis, entre 100 i 120 habitatges, es construiran amb criteris sostenibles i sense barreres arquitectòniques. Els promotors de la cooperativa confien en la possibilitat que l’Ajuntament o la Generalitat els hi cedeixi un solar, i la seva intenció és que per abans de finals d’any arrenqui la primera promoció d’apartaments.
“Jo buscava una cosa així, – comenta en Robert Medina, un altre promotor – i un dia vaig veure en un programa de televisió a l’Eduard que parlava d’aquest tema, i em vaig interessar moltísim. Perquè de cara al futur això serà una necessitat que tindrem molts matrimonis i parelles: l’ajuda a casa”. En Robert no va ser l’única persona que es va interessar davant la iniciativa de l’Eduard, altres persones també es van posar en contacte amb la cadena de televisió per parlar amb ell i crear una cooperativa.

“En un primer moment, – explica l’Eduard- per formar part d’aquesta cooperativa, s’ha d’abonar una quota mensual de 3 euros, i fer una aportació de 150 euros.”
Aquesta tarda tindrà lloc l’assamblea preconstituent de Sol Verd, a les 18:30h al centre cívic Via Favència.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies