El moviment veïnal accepta amb reserves el Pla d’Actuació del Districte 2004-7 definitiu

El document s’ha modificat des de la seva aprovació a l’últim plenari de Nou Baris, amb la inclusió d’al.legacions

L’equip de govern va presentar al ple de districte de dimarts l’aprovació definitiva que es va fer a l’Ajuntament sobre el Pla d’actuació Municipal per Barcelona, i per a Nou Barris. De les al·legacions presentades per veïns i partits polítics, al document s’ha acceptat projectes com la creació de la Biblioteca de la Zona Nord, la rehabilitació de la masia de Can Valent, la segona fase dels ascensors del carrer Alcàntara, i el manteniment del camp de futbol del Turó de la Peira.

José Cuervo, regidor Nou Barris, va agraïr a les entitats i als grups de l’oposició la participació a través de les seves apel·lacions, suggerències, etc. i va manifestar la necessitat “de conjugar participació i eficàcia”. Cuervo va demanar als ciutadans que ara és el moment perquè “els deixin ser eficaços”. “Ens vam comprometre- va manifestar el regidor- que desde Pronoba hi haurà un arquitecte, una persona encarregada per cada associació de veïns de seguir el detall de l’execució, i com es concreten els pressupostos, calendaris, el dia a dia. Serà un seguiment permanent, i quan es consideri oportú i, un cop a l’any, es farà el seguiment. Part de la nostra responsabilitat ara, és l’eficàcia.”

Els representants veïnals van mostrar-se satisfets però també van demanar la inclusió de projectes pendents des fa més de 20 anys, com un centre cívic a la Guineueta o un casal de barri a Trinitat Nova.

Pep Ortíz, portaveu la Coordinadora d’AVV i Entitats Nou Barris, va demanar un document més extens. “Si creiem realment en la participació,- va explicar Ortíz- no podem oblidar una sèrie de coses que estan incloses dins del PAM. És la revisió anual de totes les promeses d’impuls que hi ha, i de tots aquells fets reals. La documentació entregada és una mica petita, ja que només tenim les alegacions que s’han acceptat, però ens falta un document més gros que demanem ara. En aquests moments hi ha companys que em diuen “i de lo meu, què?”. Hi ha coses que estan aprobades però no estan recollides en aquest document. Demanem un document extens on es recullin totes les promeses fetes pel Districte, discutides i acceptades, més les al.legacions que es van recollir al darrer plenari. O sigui, demanem tot el conjunt del PAM. Perquè d’aquí un any no tindrem dubtes del que s’ha fet i el que s’ha de fer.”

El manteniment d’alguns centres d’ensenyament del districte va centrar un part de la sessió. La regidora Marina Subirats va reconèixer que encara resten edificis amb deficiències i trasllats pendents.

Marina Subirats, presidenta Consell Districte va destacar que la conselleria d’Ensenyament “té en aquests moments, com la majoria de les conselleries del govern de la Generalitat una sèrie de problemes. Ja que estan treballant amb uns límits pressupuestaris, amb uns pressupostos prologats que no són fruit de l’acció d’aquest govern. Encara ens hem de posar a treballar en aquest tema, i s’ha de veure com es tanca per aquest any les diferents operacions en la creació de centres educatius. Pel que fa al tema de les escoles bressol ja estem tancant el conveni, i ben aviat tindrem ja la distribució d’escoles bressol. Des de l’Institut Municipal d’Educació la nostra tasca és veure les necessitats, fer les prioritats i fer la redistribució de manera que tots els districtes puguin avançar en cada tema, i això és el que farem. Quan s’arribi a un acord amb la Generalitat, informarem.”

Al ple es va constituir el Consell Sectorial de Prevenció i Seguretat del districte, un òrgan reivindicat per la Coordinadora d’AVV i Entitats de Nou Barris.

Des de la Coordinadora d’AVV i Entitats Nou Barris, Pep Ortíz va deixar clar que no es vol “un consell que sigui única i exclusivament de mesures policials”. “Estem disposats a treballar en un consell sobretot preventiu. – va afegir Ortíz- Volem un consell transversal on entrin els diferents membres dels diferents consells, per exemple, el de sanitat en el tema de les drogues, etc”.

El regidor va informar també sobre la continuïtat dels plans comunitaris que s’estan desenvolupant a diferents barris.

A la imatge, els veïns participen al torn de preguntes de l’últim consell plenari, al Fòrum Nord de la Tecnologia.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies