Una mirada cap al Nou Barris dels anys seixanta

La presentació de la reedició del llibre “La Batalla del Verdún” precedirà el concert esborrajat i reciclat de Cabo San Roque

“La Batalla del Verdún” és una obra teatral que José María Rodríguez Méndez va escriure a principis dels anys seixanta. El seu gran valor històric rau en recollir la memòria de gran part de Nou Barris, com ara els safareigs de les Vivendes del Governador que es poden veure a la fotografia. Ara, a partir de la iniciativa de les Associacions de Comerciants de Nou Barris Centre Comerç, el Districte de Nou Barris ha reeditat el llibre, per tal que tots els veïns el coneguin. D’aquesta manera es ret homenatge tant a l’autor com a aquelles persones que van lluitar per fer més habitable Verdum i la resta dels barris del districte, que en aquella època era conegut en bona part com a Verdum, exceptuant les zones de Vilapicina, Porta i el Turó de la Peira.
La presentació del llibre tindrà lloc a les 20.30h al Pati de la Seu del Districte, i comptarà amb la presència de José María Rodríguez Méndez, l’autor.

A continuació, i al mateix Pati, els assistents a l’acte podran gaudir de la música més viva i fresca de Cabo San Roque, una banda a mig camí entre la Lutheria de Pascal Comelade, les bandes sonores de Kusturica i l’esperit de recuperació d’objectes usats. Reciclant tot tipus de materials -des de llauna i fusta fins a joguines trencades o canonades – per convertir-los en instruments, aquesta és una de les formacions musicals més peculiars de Barcelona.
Amb un directe jovial, famós pel seu esperit lúdic i les seves ganes de revetlla,
el grup rumbeja, folkloritza, improvisa i desafina en el sentit més creatiu del
terme, creant finalment quelcom que és, sobre tot, carroussel i alegria, teatre i
versions, però que mai falla en el seu intent de crear show i somriure enormes. Funk amb llaunes de codony, salsa de telèfon de dutxa, Cabo San Roque porten amb ells la marxa del drapaire: Tot “bueno, bonito, barato”.

Presentació del llibre “La batalla del Verdún”
Hora: 20.30 h

Concert de Cabo San Roque
Hora. 21.30h

Lloc: Pati de la Seu del Districte
c/Pi i Molist, 133
Entrada lliure

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies