Comencen les obres de construcció del Pont d’Europa

Vallbona, Ciutat Meridiana i Torre Baró quedaran connectats a la primera fase del Pla del Congost

Aquest estiu han començat unes obres molt importants pels veïns de la Zona Nord de Nou Barris. Es tracta de la primera fase del Pla del Congost, un ambiciós projecte que connectarà els barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana amb el barri de Vallbona, actualment separats per un tramat d’autopistes i línies fèrries. Infraestructures del Llevant està construint ara els fonaments del futur Pont d’Europa. Les obres afectaran alternativament a diversos carrils de la Meridiana.
Hores d’ara, els operaris ja treballen en els fonaments des d’on s’aixecarà la passarel.la de disseny. Fins a finals d’any es col.locaran els pilars intermitjos i les bases del pont. Després es començarà a construir el pont des de Vallbona, empenyent-lo fins que creui totes les autopistes.
“És una conexió viària que contempla una doble calçada pels vehicles en dos direccions, un carril bici i una passarel.la de vianants.” – explica Antoni Rabascall, gerent de Pronoba.- “Després de l’estiu, començarà a construir-se la passarel.la del pont. Aquest és un procés constructiu molt interessant, perquè serà un pont empentat. S’empentarà des de la banda de Vallbona fins l’enllaç al carrer Escolapi Càncer al barri de Torre Baró”.
Els pilars centrals del pont es col.locaran a la mitjana de la Meridiana. Aquestes obres obligaran a tallar alguns dels carrils al trànsit, és per això que s’ha escollit els mesos d’estiu per dur-les a terme. El pont anirà seguit d’uns vials que connectaran amb Montcada i Reixach, i que afectaran a la plaça de la Residència. L’empresa constructora, Infraestructures del Llevant, negocia amb els veïns la modificació de la plaça i el trasllat dels jocs infantils.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies