Un grup de veïns manté la Casa de l’Aigua davant l’abandó de les administracions

Denuncien que Barcelona Activa va deixar inacabada la rehabilitació de l’espai

Des de fa quatre mesos, un grup de veïns de diferents barris visiten el jardí i els horts de la Casa de l’Aigua, a Trinitat Nova. La Justa Villanueva, responsable del grup de l’Aigua, explica que el principal objectiu d’aquest grup “és el manteniment d’aquest espai”. Ara fa un any, un taller de formació ocupacional de Barcelona Activa va rehabilitar bona part de l’antic edifici de la companyia de les Aigües i el seu entorn. “Aquest curs va finalitzar, -comenta la Justa- i es van acabar totes les obres. L’Ajuntament va aturar el procés i ho va deixar tot a mitges. Des de llavors, ens hem reunit un grup de persones que vam decidir mantenir l’espai fins que l’Ajuntament hi prengui una decisió. Aquest espai s’ha de recuperar, no es pot abandonar així. N’hi ha un projecte fet pel Pla Comunitari i l’Associació de Veïns de Trinitat Nova que s’ha de tirar endavant”.

Mentre les administracions defineixen el futur de la Casa de l’Aigua, els veïns mantenen el seu petit hort i jardí ecològic. “Aquí no entren productes químics de cap tipus, – explica la Justa.- el que es fa és rotació de plantes, associació de famílies, l’aprofitament de la terra, etc. Tota una sèrie de tècniques que vam aprendre l’any passat al curset i que són les que ara estem aplicant. Dissabte i el diumenge són els dies que més hores ens hi podem dedicar.- afegeix la Justa.- Treballem tots, al temps de lleure que té cadascú, perquè s’ha de regar, fer un control de plagues… Finalment, el que recollim es reparteix en parts iguals entre tots”.

Un dels problemes amb que es troba aquest grup de veïns és que la Casa de
l’Aigua i el seu entorn han estat oblidats durant molt de temps per la gent
del barri. “La gent no té prou assimilat aquest espai, sobretot la gent jove no coneix la Casa de l’Aigua. El principal objectiu és donar-lo a conèixer, que la gent sàpiga que això és un espai obert i que pot apropar-se a passejar, a llegir, prendre el sol o a muntar en bicicleta”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies