Pronoba rehabilitarà els trams de l’aqüeducte de Torre Baró

L’actuació s’hauria d’executar durant aquest mandat

Els aqüeductes de Nou Barris són un dels elements històrics més importants que encara es conserven. Es van construir a la segona meitat del segle XIX, per un grup de petites companyies que van constituir-se en l’embrió de la Companyia de les Aigües. De fet, avui dia es poden trobar restes a diferents punts del Districte de Nou Barris, que malgrat la pressió d’algunes entitats, com ara l’Arxiu Històric de Roquetes, encara estan pendents d’una rehabilitació.

Un dels trets més característics de Nou Barris són els seus aqüeductes, que al segle XIX travessaven barrancs i torrents per abastir d’aigua la ciutat. Encara avui, trobem alguns dels seus arcs dempeus a Ciutat Meridiana, Torre Baró i Can Carreres.
Ara fa un any, es va rehabilitar l’Aqüeducte de Dos Rius, a Can Carreres, integrant-lo dins el Parc Central de Nou Barris. La resta, però, han estat oblidats durant anys, sense cap tipus de conservació. Hores d’ara, el Districte de Nou Barris vol recuperar els antics trams d’aqüeducte que encara es mantenen. Un d’ells és aquest, situat al costat del Parc Apolo de Torre Baró i mig amagat entre matolls.
“Dins el PAD (Pla d’Actuació del Districte) hi ha prevista una actuació des de Pronoba- explica Antoni Rabascall, gerent de l’empresa municipal Pro Nou Barris- per tal d’arrenjar els aqüeductes que hi ha al barri de Torre Baró. L’actuació passarà per la neteja de l’entorn, que ara està ple de vegetació. Rehabilitar-lo estructuralment, si cal, i després si podem, donar-li un ús viari”.

La rehabilitació dels aqüeductes satisfarà una de les demandes històriques dels veïns de la zona. Segons el Pla de reforma de Torre Baró, també s’ha de construir un camí de Ronda, que inclourà un itinerari per alguns trams de l’aqüeducte del Vallés.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies