Més coordinació als plans comunitaris

Comença una etapa de seguiment conjunt per part de les dues administracions

Els plans comunitaris que s’estan desenvolupant a Nou Barris comptaran a partir d’ara amb més implicació per part de les dues administracions. El Districte de Nou Barris i la Generalitat financen al 50% aquests processos que s’enceten per dinamitzar el teixit social d’alguns barris i impulsar el seu desenvolupament a tots els nivells: educatiu, econòmic, urbanístic…Fins ara aquests plans han tingut els recursos aportats pel govern autonòmic i pel consistori però d’una manera poc coordinada. Per aquest motiu, segons informa Districte, es pretén “treballar de manera més conjunta amb la Generalitat. Fins ara no hi ha hagut un seguiment força acurat per part de les dues administracions. Hem tingut un parell de reunions amb la direcció general d’Acció Comunitària de la Generalitat per fer un seguiment conjunt, una anàlisi de les conclusions i veure com es concreten les actuacions”.

El districte de Nou Barris té en marxa 4 plans comunitaris: a Verdum, Trinitat Nova, Roquetes i la zona nord, que engloba els barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Tots 4 ja han realitzat la seva fase de diagnosi per detectar les mancances i decidir les actuacions futures al barri. Actuacions que després han de validar les administracions i executar-les segons un calendari fixat.

La subvenció d’enguany que Districte ha donat als plans comunitaris es va aprovar al ple del dia 6 de juliol. Aquests diners es destinen al finançament de projectes específics i al sou dels tècnics comunitaris. “La figura del tècnic és un recurs per consolidar el teixit associatiu, però aquests estan a disposició d’unes entitats, amb l’objectiu d’arribar a conclusions sobre el barri”.

El reforç de l’associacionisme haurà de servir per millorar la vida d’algunes zones amb dèficits importants quant a serveis i sobretot a nivell social i educatiu. Però un cop analitzades les característiques de cada barri, si no es posen en marxa iniciatives per dinamitzar-lo i les administracions no hi inverteixen, l’essència del pla comunitari s’haurà esvaït per complet.

A la foto, tècnics reunits amb entitats de Verdum i Roquetes per parlar de la dinamització de les pistes de Via Favència

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies