Cinema filosòfic al Centre Cívic Can Basté

El cicle 35 mm2 programa fins al 16 de desembre pel.lícules entorn la metafísica, l’estètica, la psicologia i l’ètica

El Centre Cívic Can Basté reprén la seva activitat després de l’estiu, i aquest mateix vespre torna una de les novetats de l’any passat: el cicle de cinema independent 35 mm2. Des d’avui fins al 16 de desembre oferirà cada dijous a les 21h de forma gratuïta el passi d’una pel.lícula que vindrà seguida d’un petit debat entorn el tema central del film. Enguany els organitzadors han programat tota una sèrie de títols que giren entorn la filosofia. La psicologia, la metafísica, l’ètica i l’estètica són els quatre apartats que configuren el cicle, dins el qual s’hi troben autèntiques joies del cinema de tots els temps.

Els espectadors que s’apropin avui a Can Basté gaudiran amb una pel.lícula d’un dels grans mestres del cinema, Alfred Hitchcock, i la seva obra “Spellbound” (“Recorda”). Una pel.lícula de 1945 que va esdevenir una de les primeres en tractar la psicoanàlisi, dins la història d’un doctor amnèsic que s’autoinculpa d’un crimen, i un psiquiatre que creu en la seva innocència. Els protagonistes d’aquesta trama són Gregory Peck, Ingrid Bergman, Leo G. Carroll, Michael Chekhov, John Emery i Norman Lloyd.

El programa és el següent:

Psicologia
– 16 de setembre: “Spellbound” (“Recorda”), d’Alfred Hitchcock, amb la col·laboració de Salvador Dalí (1945)
– 30 de setembre: “Persona”, d’Ingmar Bergman (1966)

Metafísica
– 7 d’octubre: “La rosa púrpura del Caire”, de Woody Allen (1985)
– 21 d’octubre: “Nostàlgia”, d’Andrei Tarkovsky (1983)

Ètica
– 4 de novembre: “El verdugo”, de Luis G. Berlanga (1964). Convidat: José Enrique Monterde, coautor del llibre Historia del cine Español (Ed. Cátedra, 1995) i professor de teoria i crítica del cinema modern a la UB
– 18 de novembre: “Fahrenheit 451”, de François Truffaut (1967)

Estètica
– 2 de desembre: “8,5”, de Federico Fellini (1963). Convidat: Gerard Vilar Roca, catedràtic d’estètica i teoria de l’art a la UB
– 16 de desembre: “Goya en Burdeos, el boceto de una vida”, de Carlos Saura (1999)

Cicle 35 mm2
Centre Cívic Can Basté
Pg. Fabra i Puig 274
Tel. 93 420 66 51
Hora: 21 h
Entrada gratuïta

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies