La Taula de Treball de Cotxeres Borbó al.lega contra el projecte presentat per Districte

Els veïns es van definir en assemblea en contra dels pisos per a joves al solar de l’antic aparcament d’autobusos

De les antigues Cotxeres d’autobusos de Borbó queden actualment només dues hectàrees de solar, on els veïns volen equipaments per al barri i la gent gran, i el Districte de Nou Barris hi vol construir pisos per a joves. Al juny els veïns van refusar aquesta proposta, amb l’excepció de l’AVV de Torre Llobeta, per considerar que faria una zona massa atapeïda. Alehores el regidor José Cuervo va retirar de l’ordre del plenari l’aprovació del pla, per obrir negociacions i modificar el projecte. Tot i això, va deixar clara la seva voluntat de mantenir els pisos per a joves. Ara, en assemblea, els veïns han insistit de nou en la necessitat d’augmentar l’espai de zona verda i equipaments enlloc de pisos de lloguer, tot i que també hi va haver veus a favor dels 10HJ. Finalment es va decidir per majoria lluitar contra els pisos i la construcció massificada que prevei el projecte presentat per l’ajuntament. “Els metros de sostre edificables a Cotxeres és molt important però no són un sac sense cul – afirma Pep Ortíz, portaveu de la Taula de Cotxeres de Borbó- Són en total us 300-400 habitatges que no ressolen el problema d’habitatge de la ciutat. Acabarem cedint? Els veïns diuen que no”. “Al fòrum vaig veure una exposició, ‘Habitem el món’ on es veu unes fotos futuristes de com hauria de ser la ciutat, i no es correspon en res amb el que volen fer aquí”, explica Marta Ferrer, una veïna, “aquí enlloc d’espais verds i oberts volen fer edificis enormes i el.liminar la zona verda”. “Vam soportar molt soroll i fums durant 40 anys, ara ens toca gaudir d’això – reclama Marina Álvarez, altra veïna – Qui tingui una persona gran a casa, doncs es beneficia amb el centre de dia, però els joves què? També s’hauria de pensar en els joves, que tenen molts problemes per trobar una vivenda”. “Els habitatges són un dret però que no els facin aquí perquè ja està la zona massificada al màxim – diu la veïna Mercè Romero – Si fan més pisos no cabràn els equipaments i ara retallen zona verda i després retallaran equipaments”.
La Taula de Treball va reconéixer durant l’assemblea que des de juliol Districte no els ha informat de cap modificació. Per dimarts de la setmana que ve està prevista una reunió ente els representants de Districte i de la Comissió de Cotxeres. Aleshores coneixeran les novetats del projecte. Però la Taula de Treball va convocar ahir els veïns perquè el plaç legal d’al.legacions al pla d’actuacions a Borbó acaba dijous, just 2 dies després de la reunió amb Districte. “No podíem esperar més perquè ens quedàvem sense temps per al.legar – explica Pep Ortíz – Vam preveure unes 300 al.legacions i a meitat de l’assemblea ja havíem repartit les 300…”
Segons va informar la Comisió de Cotxeres, la Generalitat començarà a treballar en l’ambulatori a principis de l’any vinent. Es tracta d’un CAP on a més de metges de capçalera, hi haurà especialitats i radiografies, comptarà amb 200 llits per a ingresos, i un centre de dia per a malalts mentals.
L’ambulatori és una de les 8 demandes dels veïns per al solar, junt amb equipaments per gent gran i joves, un casal de barri, una biblioteca, un poliesportiu, zona verda i un aparcament. A la llista s’ha afegit també un local per a una cooperativa de disminuïts psíquics.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies