Propostes d’esbarjo per a un diumenge cultural

L’EIX 9B ofereix una Fira d’Intercanvi de Coneixements, i L’Ideal d’en Clavé organitza el tradicional Aplec de Sardanes de les Roquetes

Aquest és un diumenge ben actiu a Nou Barris. A les 9h del matí comença una passejada per Collserola guiada per la gent de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris, que faran un repàs als punts negres de la serra, en el marc del programa de l’EIX 9B. Durant la ruta, és ben possible que es creuin amb els participants de la catorzena edició de la marxa popular de mountani bike per Collserola-Nou Barris, amb inici -a les 10h- i final al Velòdrom d’Horta.
Però per als que s’estimin més activitats més relaxades, el diumenge ofereix dues propostes ben especials.
D’una banda, la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements organitza des de les 10h fins a les 18h una gran fira a l’escola Font dels Eucaliptus de Torre Baró, oferint l’oportunitat de compartir habilitats i aprendre de noves de forma gratuïta. En aquesta xarxa no hi valen els diners, tan sols l’intercanvi: per exemple, s’aprén a ballar country a canvi d’ensenyar a fer massatges. Una bona prova serà el taller de paella vegetariana i paella compartida que té lloc a les 14h.
D’altra banda, i com cada tardor, el parc de la Guineueta acull el famós Aplec de Sardanes de les Roquetes, organitzat per L’Ideal d’en Clavé. Any rera any des de fa 36 edicions, aquesta esdevé una de les trobades més importants de Catalunya de tot el panorama sardanístic. Les millors cobles i prop de 7.000 dansaires de tota Catalunya, les Balears i el Rosselló s’apleguen per ballar i gaudir d’aquesta tradició. Enguany, el compositor homenatjat és el lleidatà Josep Prenafeta, guanyador l’any 2001 del Premi SGAE de sardanes per la seva obra “La calma de l’estany”. La música la posaran les cobles Principal del Llobregat, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Montgrins i Principal de La Bisbal. Com a conclusió de l’aplec, aquesta nit a les 22h tindrà lloc el 33è concert de sardanes, al Palau de la Música Catalana, on es podrà gaudir no només de composicions sardanístiques a càrrec de les cobles Montgrins i La Principal de La Bisbal, sino també d’obres de Mozart, un fragment de “Tannhäuser” i de “El Fantasma de l’Òpera” a càrrec de la banda Simfònica de les Roquetes-Nou Barris. Finalment el programa inclou una interpretació conjunta de la banda i les dues cobles de dues sardanes i una versió l’èxit “Boig per tu”, del desaparegut grup de rock català Sau.

A la imatge, l’Aplec de les roquetes de l’any passat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies