La burocràcia de l’enderroc

La reparcel·lació del edificis vells del Turó de la Peira eternitza la reconstrucció del barri

L’AVV del Turó de la Peira denuncia des de fa temps el retard en els enderrocs de les vivendes afectades d’aluminosi que ja han estat pràcticament expropiades. Els veïns, farts de tanta demora, han decidit mobilitzar-se per accelerar el procés de remodelació, ja que porten molts anys amb la reconstrucció de les 5 illes d’edificis que es van acordar al PERI de 1996. Alguns veïns del Turó de la Peira van sortir anit a fer pintades per denunciar aquest retard. El Bloc P, situat entre els carrers Montsant, Montmajor i Aneto, està pràcticament buit, només hi ha tres pisos i dos locals per acabar d’expropiar, i com ja ha passat amb altres edificis, porta més de dos anys pendent d’enderroc. Els veïns veuen que els tràmits administratius endarrereixen molt el procés de remodelació del barri, i van fer pintades a l’edifici que s’ha d’enderrocar.
“Ja portem molts blocs. -explica el president de l’Associació de Veïns del Turó, Antonio Silva – Quan demanem explicacions a Regesa pel retard sempre ens diuen la mateixa resposta: que encara queda gent vivint que ha de marxar. El que nosaltres pensem és que si ja hi ha l’experiència d’enderrocs anteriors, per què no s’acceleren els tràmits?, i quan els dos o tres veïns que encara hi són es traslladin, es podria enderrocar de seguida. Perquè s’ha de tenir en compte que després, hi hauran dos anys més de reconstrucció”.

Segons l’oficina de Regesa del Turó, encara hi ha molts propietaris del bloc P que no han deixat legalment la vivenda antiga. L’associació de veïns denuncia que l’administració els hagi lliurat el nou habitatge abans de signar la renúncia del pis vell. Això ha provocat que alguns propietaris encara estiguin negociant amb Regesa i que el procés es retardi més. L’enderroc es podria allargar fins a la primavera de l’any vinent, però l’associació de veïns vol reunir-se aviat amb el regidor del Districte.

La reconstrucció de l’illa P constarà de 100 habitatges, i d’aquí uns mesos es lliuraran les noves vivendes de l’illa D (entre Montsant i Sant Iscle), una promoció de 42 habitatges de protecció oficial.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies