Vallbona vol començar a planificar el futur del barri

Els veïns estan preocupats per l’impacte que pot significar el traçat del TAV

La jove associació de veïns de Vallbona espera amb impaciència que continuïn les converses amb l’Ajuntament per decidir el futur del barri. Han trigat quasi dos anys en revisar el pla de reforma de Vallbona conjuntament amb el Districte de Nou Barris, per decidir finalment, que cal elaborar un nou Peri on es recullin les necessitats actuals. D’entrada, els veïns volen que projectes de gran envergadura, com el Pla del Congost o el pas del TAV per Vallbona, s’incloguin al nou document, ja que tindran un gran impacte al barri i ara no els poden discutir de manera directa. Per això, demanen a l’administració que s’acceleri el calendari de reunions.

Les expropiacions i els enderrocs a la part alta de Vallbona són quasi l’única emprenta que els plans urbanístics han deixat al barri. Des de 1978, a Vallbona s’han succeït tres Peri’s diferents, tres visions sobre com urbanitzar el barri, que deixaven fora projectes de gran impacte com el pla del congost o el pas del tren d’alta velocitat.
“Són projectes que realment afecten molt al barri, diu l’Esther, veïna de Vallbona, i que tenen un impacte ambiental molt fort. Tot això no està contemplat ara i el que nosaltres volem és que es faci un estudi global per veure les incidències que tindran uns sobre els altres, perquè a vegades són actuacions contradictòries”.

Les informacions que té l’associació de veïns parlen d’un traçat del tren d’alta velocitat a l’aire lliure al seu pas pel barri, i de la construcció d’un mur de 10 metres d’alçada que separaria Vallbona del Besòs. Això i la possiblitat que la nova línia afecti l´únic tram visible del rec comtal a la ciutat, els hi preocupa molt. Per aquest motiu, esperen reunir-se aviat amb l’Ajuntament i començar a redactar un nou pla global per a Vallbona.”Volem fer un Peri totalment nou- explica David, de l’AVV de Vallbona- i creiem que s’haurien de potenciar els espais naturals de Vallbona, en contra del que plantejaven els Peri’s antics, que era només enderrocar i concentrar població a llocs concrets”.

Mantenir els espais naturals que envolten Vallbona, millorar les connexions amb els barris veïns i millorar l’urbanisme dels carrers. Són mesures que defensen els veïns, i que es complementen amb la construcció d’habitatges al barri, a càrrec del Patronat i de cooperatives sindicals.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies