Sisena concentració contra la venda de droga a Porta

Uns cinc-cents veïns han tallat el trànsit a la plaça Llucmajor durant mitja hora

Una gran cadena humana contra la droga va tallar ahir al vespre el trànsit de la Plaça Llucmajor durant aproximadament mitja hora. Els veïns de Porta i Prosperitat s’han tornat a concentrar per sisena vegada en poc més d’un mes, per tal que el problema de la venda de droga als seus barris no caigui en l’oblit de les administracions. Avui han estat prop de 500 les persones que han cridat al voltant de la plaça Llucmajor.

Segons la comissió de seguiment que han creat els veïns, la darrera reunió amb el Districte de Nou Barris, dijous passat, va ser positiva, “ells estan fent humanament tot el possible i jo ho reconec. Districte no pot fer més- va afirmar Laurio Perdiguero, de l’AVV de Porta. A la concentració es va informar els veïns de les mesures concretes que l’Ajuntament ha engegat a la zona i de les que s’estan preparant: brigades especials de neteja, control de les ocupacions il·legals d’algunes vivendes per a la venda i consum de droga i millores urbanítiques.

Però segons l’entitat, hi ha altres aspectes, con l’atenció sanitària als toxicòmans, on la Generalitat encara no ha actuat a fons. Districte està mantenint la vigilància al barri de Porta, però els veïns diuen que la presència de drogaddictes hi continua.
Els veïns han tornat a demanar més actuacions policials contra els traficants instal·lats a Renfe Meridiana, i mesures judicials més efectives: “com és possible que s’hagi fet una redada amb tres detinguts, que se’ls hagi posat una condemna de nou anys i que a la setmana següent ja estiguin fora”.
En una setmana aproximadament, el mossos d’esquadra s’instal·laran al carrer Andreu Nin, al costat del gran punt de venda conegut com el ‘Bronx’.
Les associacions veïnals continuaran les mobilitzacions el proper dimecres, 3 de novembre, amb el tall de trànsit de l’avinguda Meridiana. A partir d’aquí deixaran un marge de temps als polítics fins al mes de gener. Si el problema no s’eradica llavors, tornaran a manifestar-se.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies