Dues mobilitzacions veïnals per recordar els compromisos als polítics

Porta i Prosperitat tallen la Meridiana i els veïns de Trinitat Nova es manifesten a la Seu de Districte

Prop d’un centenar de veïns de Trinitat Nova es van manifestar ahir al vespre per exigir a l’Ajuntament inversions i actuacions concretes en la millora del seu barri. L’associació de veïns va aprofitar una reunió, demanada fa més de dos mesos, amb el regidor de Nou Barris per organitzar una mobilització fins a la Seu de Districte.
Trinitat Nova reclama que executin d’una vegada els projectes acordats amb el barri, alguns pendents de l’anterior legislatura. Els veïns demanen la construcció d’un casal de barri (a la imatge el solar on volen que es construeixi), i que comenci la segona fase del projecte de la Casa de l’Aigua. També volen que es reurbanitzin els interiors dels blocs que no estan inclosos dins la remodelació del barri, i que comencin els enderrocs de les vivendes buides. Una altra reivindicació és obtenir un preu just en les places de pàrquing de l’edifici nou del carrer Xafarines, on fa més d’1 any que viuen els veïns i encara no han pogut gaudir de l’aparcament.

A la mateixa hora, uns tres cents veïns de Porta i el barris dels voltants van tallar el trànsit de l’Avinguda Meridiana durant vint minuts. Aquesta és la setena acció que les entitats organitzen per demanar a les administracions que acabin amb la venda de droga a Renfe-Meridiana. Amb aquest tall, els veïns volen donar temps al polítics fins el proper gener per eradicar el problema al barri de Porta. Reconeixen que el Districte de Nou Barris ha dut a terme tota una sèrie de mesures a la zona, però que cal anar més enllà i que es necessita la implicació de la Generalitat i de l’Estat.

Avui, les entitats veïnals tornen a reunir-se amb el Districte de Nou Barris i el Patronat de la Vivenda. A la reunió s’informarà els veïns sobre les noves instal·lacions del carrer Andreu Nin, a Renfe-Meridiana, el centre des d’on està previst el patrullatge de 22 dotacions dels Mossos d’Esquadra, durant el període de desplegament del cos autonòmic a la ciutat. Aquestes dependències estaran operatives en unes setmanes.
Els veïns també volen tractar amb l’administració el problema dels traficants que viuen en alguns pisos del Patronat en règim de lloguer.
De moment, dues unitats dels Mossos recórren els carrers del districte de Nou Barris. Segons els veïns, la Policia Nacional manté la vigilància a Renfe-Meridiana, però els toxicòmans hi continuen al carrer.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies