L’Ajuntament i “La Caixa” promouran entre 300 i 500 habitatges de protecció pública a Barcelona

Els nous habitatges, en règim de lloguer, estan adreçats preferentment a joves i persones grans

L’ajuntament de Barcelona i “La Caixa” promouran la construcció en els pròxims dos anys d’entre 300 i 500 habitatges de protecció social en règim de lloguer reduït a Barcelona. L’alcalde de la ciutat, Joan Clos i el president de “La Caixa”, Ricard Fornesa, van signar ahir el conveni de col·laboració per a la construcció, establiment i gestió d’aquests nous habitatges.

El projecte s’emmarca dins els objectius del Pla d’Habitatge de Barcelona 2004-2010, que vol extendre l’accés a l’habitatge assequible i protegit a una part de la població que actualment té dificultats per accedir-hi. Els nous habitatges, dirigits de forma preferent a joves i persones grans, tindran una superfície aproximada de 50 m2 i costaran, com a màxim, 240 € de lloguer al mes. La voluntat de l’acord és incloure-hi també a totes aquelles persones que, per circumstàncies econòmiques, queden excloses del mercat de l’habitatge en propietat, però que tampoc poden accedir a les promocions de caràcter social.

La inversió global estipulada en el conveni, que es detallarà en cadascuna de les promocions, oscil·la entre 30 i 50 milions d’euros, amb una mitjana prevista de 100.000 euros per habitatge promogut. “La Caixa”, a través del seu grup de projectes i iniciatives socials, estudia en l’actualitat la possibilitat de construir entre 100 i 120 habitatges destinats al lloguer reduït en dos solars del barri del 22@bcn, i entre 100 i 150 pisos més en una parcel·la de Roquetes, a Nou Barris.

Els preus del lloguer oscil·laran entre 130 i 240 euros, en funció del cost de construcció de cadascun dels habitatges, segons ha concretat Fornesa. De la seva banda, Clos ha recordat que només entre el 12 i el 15% del parc immobiliari de Barcelona està en règim de lloguer, una forquilla molt allunyada del percentatge del 35% de fa uns anys.

L’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i “La Caixa”, és un primer pas en el desenvolupament del Pla d’Habitatge de Barcelona, al que seguiran d’altres acords amb diferents operadors, de manera conjunta, amb l’objectiu de posar al mercat habitatge protegit en les seves diferents tipologies.

El nou projecte per a la construcció d’habitatges a Barcelona es duu a terme des del holding de Projectes i Iniciatives Socials de “La Caixa”, que engloba una societat creada per promoure habitatges de lloguer assequible adreçades a joves i gent gran.

En aquest context, l’acord signat entre “La Caixa” i l’Ajuntament de Barcelona es suma a la resta de convenis d’aquest tipus que aquesta entitat financera està impulsant. La construcció i foment d’habitatges socials previst per l’entitat per al primer trienni (2004-2006) s’eleva ja a 1.051 pisos, superant els objectius inicials.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies