L’Eix 9B s’acomiada amb dansa, correfoc i concerts

A l’acte de cloenda es llegiran les conclusions d’aquests 6 mesos de debats, espectacles i tallers

Des del passat mes de maig la plataforma Eix 9B ha portat al districte els temes que va tractar el Forum de les Cultures (diversitat, pau i sostenibilitat), però des d’un punt de vista local, de Nou Barris, a través de tot tipus d’activitats: debats, actes reivindicatius, festes multiculturals, tallers de circ,… En toal, des del seu inici el dia 9 de maig (coincidint amb la cultura Va de Festa) fins al dia d’avui, en el marc de l’EIX 9B ha tingut lloc més de 50 activitats organitzades per prop de 40 entitats i a on han participat prop de 5.000 persones en actes tan diversos com les accions murals a Collserola per reclamar la retirada de les torres d’alta tensió, o una mostra del folklore internacional al Nou Folk Barris. Avui es tanca tot això amb una gran festa, que començarà amb un extracte del nou espectacle de dansa de Sol Picó, “Paella Mixta”, a la Via Júlia, un correfoc fins a l’Ateneu i allà un espectacle de dansa vertical sobre les parets de la caixa escènica de l’Ateneu de Nou Barris, a càrrec del grup B612 (a la imatge). Tot això com a preludi de la lectura de les conclusions de l’EIX 9B sobre la participació ciutadana, el mediambient i el Parc de Collserola, la diversitat cultural i l’acollida als nous veïns i immigrants, entre d’altres punts d’interés tractats en aquests mesos. I per concloure els actes, la música festiva i rumbera de “La Bakanal” i “El Puchero del Hortelano”. A continuació us oferim el programa de cloenda de l’EIX 9B:

– 19 h: Actuació de dansa al carrer a càrrec de la Companyia Sol Picó. A la Via Júlia
– 19.35: Cercavila animada pel grup de percussió del Grup de Foc de Nou Barris ens portarà a l’Ateneu, des de la Via Júlia
– 20 h: Acció de dansa vertical a càrrec de la Companyia B612. Exteriors de l’Ateneu
– 20.30: Espectacle de foc a càrrec de la Colla de Diables
– 21 h: Lectura del manifest de conclusions i cloenda de l’Eix 9B 2004
– 22 h: Pica-pica al bar-menjador de l’Ateneu
– 22.30 h: Concert amb “La Bakanal” i “El puchero del hortelano”

– Dansa al Carrer amb la Companyia Sol Picó, extracte de “Paella Mixta”.
Quatre intèrprets creen un laberint transitat per ànimes perdudes, per guardians de la desgràcia. Ple d’abismes i tripijocs. Tot un paisatge amanit amb un humor apocalíptic, de tinta negra.
Direcció: Sol Picó
Intèrprets:
David Climent (actor/ballarí);
Pablo Molinero (actor/ballarí);
Marco Regeiro (ballarí);
Fernando de Menderozqueta (actor)

-Dansa vertical amb la Compayia B612
Aquesta companyia sevillana ens mostrarà una modalitat de dansa i acció de carrer que s’està estenent ràpidament per tota Europa. Es tracta de canviar la persperctiva habitual de la dansa, substituint l’escenari tradicional per les parets, normlament exteriors d’un edifici. Després d’estrenar el seu últim espectacle a la passada edició de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, B612 ens oferirà, als exteriors de l’Ateneu, una mostra de l’espectacularitat i plasticitat d’aquesta tècnica en un pla inclinat de 90º.

-Concert de “La Bakanal”
Aquesta banda nascuda al barri de Trinitat Nova sota el nom “Stoy Ke Trino” omplirà de festa l’Ateneu a base de rumba, ska, reggae i rock, presentant la seva primera maqueta. Però, per diversos motius, tornarà a dir-se Stoy Ke Trino després del 13 de novembre.
“La Bakanal”:
Mateo: guitarra espanyola, elèctrica i veu
Xavi López: guitarra elèctrica i cors
Juan Vivado: baix i cors
Gabriel Mateos: bateria
Teix Rivera: saxo

-Concert de “El Puchero del Hortelano”
La formació andalusa i catalana torna a l’Ateneu amb la seva anarquia creativa. Acaba d’editar “Perlas” amb un so més madur i artístic que els confirmarà com una de les propostes musicals més interessants i sòlides de la Península.
Lluny del tòpic flamenc pop fa seu qualsevol ritme en un estil propi i definit. El seu fort és el directe, una autèntica festa on és impossible no deixar-se endur pels seus ritmes i per la gràcia que mostren a l’escenari.
“El Puchero del Hortelano”:
El Hombre Cobi: cajón
Tito Pablo: baix
Arcos: veu i guitarra
Maui: veus
Carles “El Catalán”: guitarra flamenca
Dani Morales: percussions
Jose Garrucha: saxo

Més informació:
Ateneu Popular de Nou Barris
Portlligat, s/n
Tel. 93 353 95 16

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies