El terreny de cotxeres Borbó acollirà una conselleria de la Generalitat de Catalunya

El nou projecte descarta els habitatges i amplia la zona verda

Demà al vespre, el plenari del Districte de Nou Barris aprova inicialment el pla de millora per a l’illa que abans ocupaven les Cotxeres d’autobusos de l’Avinguda Borbó. Aquest projecte determina què s’edificarà en aquest terreny de 20.000 m2. La primera proposta, presentada al juliol, va ser rebutjada pels veïns pel volum i l’alçada dels edificis projectats. Després, la intenció de l’Ajuntament d’incloure al solar la construcció d’habitatges per a joves i gent gran no va agradar la majoria dels veïns, que trobaven l’illa massa atapeïda, i volien només equipaments públics.
El nou projecte de l’Ajuntament suprimeix la construcció de vivenda, i manté gairebé tots els equipaments previstos: un CAP, un poliesportiu amb piscina, un casal de joves, una residència de gent gran, un aparcament soterrani i una biblioteca. “Hi ha més zona verda, una vorera més ampla, no hi ha habitatge i tot són equipaments”- declara José I. Cuervo, regidor de Nou Barris – Era una illa d’equipaments i tot el que hi anirà seran només equipaments”. Els nous edificis tindran unes alçades molt més moderades que a l’anterior projecte: els que donin a grans carrers (Ramon Albó i l’Avinguda de Borbó) tindran una alçada d’entre 4 i 5 plantes, i els que estan a dins de l’illa, entre 1 i 2 plantes. L’Ajuntament també ha acordat amb els veïns ampliar la vorera del carrer Costa i Cuixart de 20 (anterior projecte) a 30 metres.

Hores d’ara, l’Ajuntament negocia la possibilitat d’ubicar al mateix solar la seu d’una Conselleria de la Generalitat de Catalunya. “Nosaltres teniem una petició de la Generalitat de solars per ubicar conselleries o nivells administratius. Vam parlar de la conselleria de Benestar Social, i ens demanavem 20.000m2 de sostre edificat. – explica Cuervo – Ho vam parlar amb la comissió de cotxeres, i els veïns van estar d’acord en renunciar a la residència d’estudiants, els pisos per a joves i els apartaments tutelats per a gent gran, i reservar aquest espai per l’edifici administratiu de la Generalitat que donarà centralitat a Nou Barris”.
El regidor s’ha compromès a trobar en Nou Barris una reubicació per als apartaments tutelats per a gent gran. “Hem fet una oferta a l’AVV de Prosperitat per ubicar els apartaments al solar del carrer Molí amb Via Favència, on construïrem una residència d’avis i també una piscina”.

El nou pla de millora del solar de Cotxeres Borbó preveu uns 11.000 m2 de zona verda i vials. “Serà una illa amb una gran rambla central que unirà els edificis que donen al carrer Ramon Albó i l’Avinguda de Borbó.- comenta Cuervo – En aquest projecte nou hi ha un 51% de solar lliure entre zona verda i espais de connexió, que seran rambles i camins peatonals”.

Un cop s’aprovi el pla de millora, els arquitectes començaran a definir els equipaments i espais que contempla el projecte. L’Ajuntament preveu que per a la propera tardor ja podrien començar les obres, amb la col·locació de la primera pedra del CAP.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies