L’aparició de noves esquerdes precipita l’enderroc dels tres blocs del c/Sant Iscle

Els tècnics controlaran avui que l’edifici no es desestabilitzi mentre es tira a terra part de l’illa

L’alarma tornava a saltar ahir al matí entre els veïns del Turó de la Peira. Les esquerdes dels tres edificis del carrer Sant Iscle, declarats com a ruïna imminent, s’havien fet més grans. Els tècnics i els Bombers van analitzar les noves esquerdes a la façana dels números 47, 49 i 51 (a la imatge). Tot i reconèixer que la façana de l’edifici havia baixat lleugerament, els experts van tornar a confirmar que a la resta de blocs no existia risc. “A l’edifici se li ha tret una part del terra que tenia a sota. Està buscant el seu equilibri, i si troba l’equilibri suficient, es quedarà com està, però podria anar evolucionant- explicava ahir el cap de Bombers, Jaume Bonjoch.

Segons els Bombers, l’edifici no tindrà temps de fer més moviments ja que finalment s’ha decidit començar avui mateix l’enderroc dels tres blocs afectats, seguint la màxima precaució. El regidor de Nou Barris, José Ignacio Cuervo, va declarar que l’enderroc es faria “a primera hora del matí, evidentment sense cap veí al número 45. Col.locarem un sistema de testimonis, per a que al mínim moviment detectat es pari l’enderroc i si cal s’evaquï tota l’illa”.
Alguns veïns d’altres blocs de l’illa van decidir agafar les seves maletes i marxar de casa seva per por a un esfondrament. ” Veient com estan els blocs hi ha una inseguretat molt gran- deia Mariano Baranda, veí del número 5 del carrer Inca, mentre carregava de maletes el seu cotxe- El bloc ja estava afectat i s’havia d’enderrocar. Ara tot s’ha accelerat, però s’ha creat un clima, una alarma…, amb els Bombers aquí…Una alarma que no és infundada, que és real”.

Davant l’angoixa d’alguns veïns, Districte ha ofert la possiblitat de marxar a un hotel a les famílies que viuen al carrer Inca, fent cantonada amb el número 45 de Sant Iscle.
Aquesta tarda se celebrarà una reunió amb els veïns desallotjats del número 45, per decidir si es traslladen a un pis provisional o continuen a l’hotel.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies