Districte preveu començar avui l’enderroc dels blocs afectats del Turó de la Peira

Els veïns reclamen una investigació que depuri responsabilitats dels danys als edificis dels carrers Sant Iscle, Montsant i Inca

Els equips de mudances van treballar ahir i abans d’ahir a contrarellotge per traslladar tots els mobles i pertinences dels veïns afectats de l’illa compresa entre els carrers de Sant Iscle, Montsant i Inca, del Turó de la Peira. Ahir al migdia, ja s’havia buidat el 50% dels habitatges a desallotjar, amb l’ajuda de muntacàrregues i cordes per baixar els mobles de les plantes superiors, ja que els edificis no tenen ascensors (a la imatge). En tot cas, els Bombers i els serveis tècnics del districte de Nou Barris han mantingut un control permanent dels traslllats, amb un responsable per cada escala. Si tot va com l’Ajuntament havia planificat, avui mateix començarien els enderrocs, que acabarien amb el risc d’esfondrament dels tres blocs (els números 47, 49 i 51 del carrer Sant Iscle) i els possibles danys a la resta de l’illa (raó per la qual ha estat també evacuada).
Des de fa dos dies no hi viu a la zona afectada cap persona, excepte un veí, que sota la seva responsabilitat ha decidit quedar-se al seu pis del carrer Montsant i no traslladar els seus mobles. L’Ajuntament ha iniciat els tràmits judicials per seguir el cas i aconseguir que abandoni el pis. Tanmateix, la seva vivenda no és dels blocs més afectats en l’inici dels treballs d’enderroc.
En principi, aquest matí comença l’enderroc com estava previst. D’aquesta manera s’acaba amb un capítol del malson que viuen els veïns del Turó de la Peira des que avui fa una setmana. Divendres dia 7, durant les obres de reconstrucció d’un col.lector d’aigües al carrer Sant Iscle es va produir una fuita d’aigua i un moviment de terres, que va afectar als ciments de tres edificis. Respecte aquest tema, hi ha qui apunta que una màquina podria haver trencat una canalització d’aigua, altres apunten que va ser el moviment de terres el que va trencar la canonada.”Si la culpa la té l’Ajuntament o la companyia d’aigües perquè hi ha hagut un moviment de terra abans de la fuita de l’aigua, o després de la fuita, és una qüestió de l’Ajuntament i la companyia d’aigües -explica Antonio Silva, de l’AVV Turó de la Peira – Nosaltres com a veïns tenim davant el fet, i és un fet prou greu com per denunciar-ho, i volem responsables per aquest fet. Qui sigui dels dos, és igual. Però és un fet molt greu i el causant ha de respondre”.
El mateix divendres part dels veïns van ser traslladats a hotels, mentre la resta de l’illa esperava el resultat de l’informe dels tècnics municipals i els Bombers, que van declarar com a ruïna imminent els números 47, 49 i 51 del carrer Sant Iscle. L’Ajuntament va decidir enderrocar els blocs dilluns dia 10, però els Bombers van recomanar ajornar l’enderroc per desallotjar tota la illa i evitar un possible “efecte dominó”. Els veïns van demanar temps per poder treure les seves pertinences. Per agilitzar el procés l’Ajuntament va enviar 6 equips de mudances, que van treballar fins ahir al vespre.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies