Els veïns afectats del Turó de la Peira demanen més informació

L’administració lliurarà a partir de dijous 26 pisos pont i divendres tindrà lloc el sorteig de 42 habitatges definitius

Moltes de les 98 famílies desallotjades de l’illa Q del Turó de la Peira encara estan pendents de reubicar-se. Pisos definitius o provisionals, són les dues opcions que l’Ajuntament els va oferir, i aquesta setmana ja hauran d’iniciar un nou trasllat des de l’hotel fins a les noves vivendes.

La manca d’informació és el que més preocupa els veïns del Turó de la Peira que van ser desallotjats fa un parell de setmanes per perill d’esfondrament de l’edifici. Hores d’ara ja només queda runa al terreny on hi eren les seves vivendes, i la majoria dels veïns encara estan pendents de reallotjar-se a un pis, ja sigui provisional o definitiu. Però diuen que el seu problema està quedant en l’oblit i que resten moltes qüestions legals que l’Ajuntament encara no ha resolt.

En Pedro Luis Lafuente, un dels veïns desallotjats del carrer Monstant, es pregunta “per què es va decidir enderrocar també la resta de blocs de l’illa que no estaven declarats com a runa imminent, de manera unilateral, sense consultar abans amb els veïns. I si això afectarà a l’hora de fer la reparcel·lació d’aquests habitatges”. Les administracions mantenen es va tirar a terra tota l’illa perquè els tècnics i experts van veure que era inviable que els veïns tornessin als seus edificis, un cop havien començat els enderrocs.

La Lidia Vegas, propietària d’un dels locals afectats, explica que bona part de la maquinària del seu negoci ha quedat “entre les runes”. “Hem de fer l’inventari de tot el que teníem a dins, parlar amb les administracions i batallar, perquè no sé si ens ho pagaran tot.”

El proper divendres, Regesa sortejarà els 42 habitatges de protecció oficial de la promoció destinada als afectats per l’aluminosi. Segons va informar Ferran Julián, Conseller Delegat de Regesa, “totes les famílies opten al sorteig, tot i que hi ha alguns propietaris que no han signat la renúncia de l’antic habitatge perquè no estan d’acord amb les condicions econòmiques, però són les mateixes que per a la resta de veïns que han estat afectats per la remodelació del Turó de la Peira.”

A més, un centenar de famílies es reallotjaran a vivendes sobrants d’antigues promocions del Turó, com la del carrer Peñalara. Un altre grup, uns 26, tindran les claus dels pisos provisionals aquest dijous, i hauran de començar a traslladar coses dels guardamobles a les vivendes pont.

Una comissió de veïns es reunirà amb l’Ajuntament el proper dilluns. Però a l’assemblea de veïns celebrada abans d’ahir es va decidir que a la propera reunió hi hagi algun representant de l’administració per informar-los.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies