La majoria de veïns desallotjats refusa els condicions del contracte pel pis provisional

L’AVV del Turó i la FAVB reclamen a l’Ajuntament responsabilitats i més informació sobre les causes de l’esfondrament de l’illa Q

Alguns veïns del Turó de la Peira que van ser desallotjats per l’esfondrament de l’illa Q del barri van rebre ahir a la tarda les claus del seu pis provisional on viuran uns tres anys, mentre es construeix la nova promoció d’habitatges al barri. Però bona part dels 22 veïns que s’han de traslladar a un pis pont no van voler signar el contracte. Segons els veïns, el document no recull els compromisos que s’havien acordat amb l’Ajuntament. “El advocat ens ha dit que no el signesim perquè ens podia perjudicar. Ens donaven només 8 dies per fer el trasllat del pis pont al pis definitiu un cop adjudicat, sino el podíem perdre – es queixa Ferran Berenguer, un dels veïns que van refusar el contracte – Ens han dit que ens quedem a l’hotel i que hi estariem una setmana més”. En aquest temps, Regesa modificarà el contracte, perquè, segons ha informat l’oficina de remodelació, el nou document concedeixi un plaç de 28 dies enlloc de 8 per fer el trasllat dels pis pont al definitiu, un cop es faci el lliurament de claus.

Mentrestant els veïns que han acceptat el contracte ja poden començar el trasllat. Alguns van anar a visitar de nou l’habitatge ahir mateix, després d’informar-se del procés i el període necessari perquè es portin les seves pertinences des del guardamobles. “Jo estic content. A ningú no li agrada que se li caigui el pis, però després de tot no hi ha hagut cap desgràcia, i tot lo material es pot substituir- comenta el Roberto Alvárez – si després hem d’esperar més dels tres anys que diuen fins que es construeixi el pis nou, tampoc passa res, almenys tenim un sostre”.

D’altra banda, els representants de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira i la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) van reunir-se amb l’Ajuntament, l’Incasol i Regesa. Els veïns volen informes del què va passar durant les obres al carrer Sant Iscle, conèixer les causes de l’esllavisament de terres que va afectar els fonaments de l’edifici que va ser desallotjat fa unes setmanes. I sobretot, que es depurin les responsabilitats polítiques que calguin.
També van demanar explicacions davant el retard i l’incompliment dels plaços previstos a la remodelació del barri, respecte al bloc enderrocat i un altre just al costat pendent d’enderrocar. La remodelació del Turó havia de finalitzar aquest any, però s’allargarà com a mínim tres anys més. Els veïns demanen un calendari d’execucions i enderrocs, que s’acompleixi fil per randa. Per últim, van exigir a l’Ajuntament que es garanteixi la seguretat de les persones que viuen a la resta d’edificis del Turó afectats d’aluminosi, amb informes técnics que s’han d’actualitzar.
Segons l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, l’Ajuntament va assumir la responsabilitat per no haver fet un seguiment rigurós de les obres del clavegueram al carrer Sant Iscle.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies