Sardinada popular per celebrar el final del carnestoltes

Els mercats de Ciutat Meridiana i el de Montserrat conviden a participar en l’enterrament de la sardina

Després dels dies de festa del Carnestoltes, ha arribat el dimecres de cendra, i amb ell, el moment d’enterrar la sardina, un acte molt tradicional que va néixer amb el desig de fer burla el dejú de la Quaresma. La prohibició de menjar carn tots els divendres a partir del dimecres de cendra es contrarrestava amb l’acte simbòl.lic d’enterrar una sardina. Tot i que ara són pocs els que segueixen el costum de l’abstinència, l’enterrament de la sardina ha esdevingut un acte popular, lligat a la gresca que posa fi al carnestoltes. Els mercats de Barcelona, d’igual manera que abans han celebrat amb els veïns el carnestoltes, s’afegeix als actes oferint als clients i clientes una sardinada popular. A partir de les 10h del matí, i de forma gratuïta, el mercat de Montserrat i el de Ciutat Meridiana seran envaïts per l’aroma de les sardines. Els més petits, mentrestant, esperaran a la tarda o el migdia per enterrar una sardina, ja sigui de veritat o de cartró, a dalt de la muntanya. Després, caldrà esperar un any per poder gaudir de nou de les disfresses i les rues del rei Carnestoltes.

Sardinada popular a partir de les 10h.

Mercat de Montserrat
Via Favència, 241

Mercat Ciutat Meridiana
Costabona, 4

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies