Més d’un mes vivint fora de casa

Els afectats del Turó que han d’anar a pisos provisionals comencen els trasllats

Fa un mes, 100 famílies del Turó de la Peira eren desallotjades dels seus pisos pel perill d’esfondrament de l’edifici on vivien, arran unes obres de millora al clavegueram del carrer Sant Iscle. Des d’aleshores estan vivint a hotels o a cases de familiars, mentre es gestiona el seu trasllat a d’altres habitatges. Uns, a la seva casa definitiva, a la promoció de Montsant que es va sortejar fa deu dies a Les Basses. Altres, una trentena dels afectats, a pisos pont, fins que es construeixi la següent promoció d’habitatges de protecció oficial que substitueix les vivendes amb aluminosi. Aquest grup de famílies, per fi han pogut signar els contractes per accedir a les vivendes provisionals (a la imatge). El document que els presentava Regesa s’ha hagut de modificar després que bona part dels veïns el refusés perquè no hi figurava el compromís d’anar a la propera promoció del Turó, la del bloc P0, i perquè establia només 8 dies per fer el segon trasllat, el del pis provisional a l’habitatge definitiu. Finalment, han aconseguit que siguin dos mesos. “Portem ja més d’un mes a l’hotel -diu Ramón Velázquez, representant dels afectats que han de marxar a pisos pont- I després d’un mes, hem d’esperar que ens facin un contracte i encara estem a l’hotel, quan es podria haver agilitzat tot això i potser en 10 dies ja estaria fet”. En Ramón confia que l’Incasol instal·li les reixes acordades al pis on ha de traslladar-se, un dels baixos de l’edifici del carrer Peñalara, el ‘Titanic’.

Els veïns es queixen també de l’estat dels pisos provisionals. Tot i que són habitatges nous, d’antigues promocions, diuen que se’ls havia promés que es netejarien i s’acondicionarien perquè entressin a viure. “El pis l’han deixat pintat, però clar, com estava tancat doncs hi ha molta brutícia- explica Ferran Berenguer- Jo volia un pis que estigués net, perquè tens el temps just per comprar mobles nous, perquè a nosaltres se’ns ha quedat tot a dins. Quan es van desallotjar ens van dir que no hi havia temps per desmuntar res. Ara hem de fer compres a corre-cuita, muntar tot un pis… I és que no hi ha ni mobles de cuina. Ni per deixar un got”- es queixa en Ferran.

Els veïns comencen ara una nova etapa de trasllats. Primer al pis provisional i d’aquí a tres anys a la seva vivenda definitiva, a la promoció que tancarà la remodelació del Turó de la Peira.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies