50 anys dedicats a l’esport de barri

La Teresa Salvador és l’ànima del Club de Bàsquet Luz Casanova

La Teresa Salvador té al darrera tota una vida dedicada a millorar el seu barri, Verdum, mitjançant el bàsquet. Nascuda al mateix barri, la Teresa sempre ha dedicat la seva energia i vitalitat cap als altres, com a voluntària de l’Hermandad de las Apostólicas del Corazón de Jesús.
La Teresa va ser la impulsora del Club Esportiu de Bàsquet Luz Casanova, que va sorgir a la década dels 50 dins una de les escoles humilds del barri de Verdum.”Teniem les porteries de fusta i la pista feia la mateixa pendent que fa el carrer Almansa, i els nanos jugaven amb espardenyes, no duien equip ni res”- recorda la Teresa – “Tots volien jugar a futbol, era clàssic, i nosaltres vam dir que el camp no donava per fer futbol. Llavors ens vam dedicar al bàsquet. El fuster que feia les reparacions a l’escola ens va posar uns pals.. i llavors ja teniem unes cistelles.”
Malgrat les dificultats econòmiques inicials, el club va aconseguir tirar endavant. Amb molt d’esforç es va habilitar una pista de bàsquet al pati i es van modernizar les instal·lacions. Als seus 80 anys, la Teresa continua lluitant per mantenir l’esperit de l’esport de barri a la seva escola. “Aquest pati s’obre a les cinc de la tarda, quan surten els nens del col·legi, i es tanca a les deu de la nit. Sempre n’hi ha hagut gent, però la que deixa la porta oberta i la tanca sóc jo”. La Teresa bromeja dient que “hi ha centres de dia on va la gent gran. Per a mi, el meu centre de dia és el pati, les meves hores son per a aquesta pista.”
Fa 20 anys el club de bàsquet Luz Casanova va crear el trofeu Teresa Salvador, un petit homenatge per a la precursora d’aquest esport a Verdum.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió