Comença el procés d’empenta del Pont del Congost per enllaçar Vallbona amb Torre Baró

La passarel.la del pont es desplaça 3 metres per hora mitjançant gats hidràulics

“Davant l’inici de l’empenta del Pont del Congost, tenim ara mateix dos sentiments enfrontats: per una banda estem il.lusionats perquè el pont millorarà la nostra conexió amb la ciutat; d’altra banda, tenim por que nous vials acabin d’encaixonar encara més Vallbona, que ja està prou tancada entre les vies de tren i les autopistes. Però hem d’arriscar-nos per millorar”, deia ahir David, de l’AVV de Vallbona. A pocs metres del local de l’associació de veïns els obrers es preparaven per la segona nit de treball en l’empenta del Pont del Congost, el pont que enllaçarà Vallbona amb Torre Baró, Ciutat Meridiana i la resta de Barcelona, per sobre de les vies de tren, autopistes i carreteres d’entrada a la ciutat. El sistema de l’empenta és un mètode constructiu ben peculiar. Després d’un any de treballs preliminars -amb la construcció de les estructures de formigó que serviran de fonaments del pont, i els pilars situats entre les autopistes- un sistema de gats hidràulics i de guiat especial fan lliscar la plataforma preconstruïda del pont per sobre els pilars des de Vallbona en direcció cap a Torre Baró. En total, el pont es montarà amb 3 trams de passarel.la. Les maniobres es realitzen des d’abans d’ahir per la nit, per evitar al màxim l’afectació del trànsit de les diferents carreteres i autopistes (la C-58, la C-33 i la C-17), per on es calcula que hi circulen uns 300.000 vehicles diaris. Tot i això, es preveu tallar puntualment algun dels carrils de les vies per reduir la velocitat dels vehicles que passin per sota del pont en muntatge.

Amb el sistema d’empenta el pont creua els 176 metres de distància entre els dos barris a una velocitat de 3 metres per hora. A aquest ritme, els tècnics calculen que durant el proper mes d’abril la passarel.la hagi arribat a l’altre extrem. Aquesta plataforma comptarà amb una calçada de 10 metres d’amplada destinada al tràfic de vehicles i una vorera de 5,75 metres per a vianants i carril-bici. A més, el pont compta amb un cos secundari amb una calçada exclusiva per a vianants de 4,20 metres, dissenyada a un nivell inferior per conectar amb l’estació de Renfe.

Aquest projecte solucionarà el problema de comunicació dels veïns de Vallbona, que esperen des de fa anys aquesta infrastructura. Als últims mesos, però, els veïns denuncien que han patit les molèsties d’una obra d’aquesta envergadura. Les vibracions a les cases properes a la zona han provocat esquerdes a diverses vivendes, que, segons els tècnics, no afecten a l’estructura de les cases. Però els veïns reclamaran a l’Ajuntament que els desperfectes siguin reparats.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies