L’Ajuntament ofereix 4.000 euros per a tots els afectats del Turó de la Peira

La compensació econòmica inicial de 700 euros per als reallotjats a cases de familiars puja a 900 euros

L’Ajuntament ha anunciat les indemnitzacions pels veïns del Turó de la Peira que van ser desallotjats fa un mes i mig per risc d’ensorrament de l’illa on vivien. L’illa afectada, que ja està totalment enderrocada, estava situada entre els carrers de Sant Iscle, Montsant i Inca. Estava previst que fos substuïda a causa de l’aluminosi però el perill d’ensorrament a causa d’una fuita d’aigua va accelerar el procés. 98 famílies van haver de marxar de casa seva a causa d’un esllavissament de terres que va afectar els ciments de l’edifici, quan s’estaven fent unes obres al clavegueram del carrer Sant Iscle. L’Ajuntament ha ofert 4.000 euros per a totes les famílies afectades de l’illa Q del Turó. A més d’aquests 4.000 euros, l’Ajuntament ofereix 3.600 euros més pels veïns que viuran a pisos provisionals durant uns tres anys, mentre es construeixen els seus habitatges definitius, dins el procés de remodelació de vivendes del Turó afectades per aluminosi. Aquests diners es destinen a cobrir les despeses de mobiliari nou i d’altres.

El consistori ha ofert 2.000 euros més per les despeses de guardamobles, també per a les families reallotjades a pisos provisionals. D’altra banda, s’apuja la compensació econòmica per a aquells veïns que es van reallotjar a casa de familiars, en comptes d’acollir-se a l’opció de l’hotel. De 700 euros es passa a 900 euros mensuals, amb caràcter retroactiu.

A partir de l’1 de març es començaran a tramitar les indemnitzacions a la oficina del Centre Cívic Les Basses. Si hi ha acord entre veïns i Ajuntament, el dia 7 es començarà a trucar els afectats per fer el pagament corresponent. Segons va explicar Manuel Pérez, comissionat del Districte de Nou Barris, els veïns que considerin insuficients aquestes quantitats haurien d’acreditar els béns que han perdut pel desallotjament i l’enderroc de l’illa.
L’AVV del Turó creu que aquesta és una bona oferta econòmica però considera que “si algun veí justifica que el que tenia a casa seva era d’un valor superior, té tot el dret d’exigir una altra compensació – explica Eleuterio Ortíz, membre de l’entitat veïnal -. Tot va ser molt ràpid i no es va poder peritar res, encara que la majoria es va endur gairebé tot el que tenia durant la setmana del desallotjament”.

D’altra banda, la Favb (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) espera que l’Ajuntament els entregui aviat tots els informes sobre les obres del carrer Sant Iscle, on es va produir el trencament d’una canonada d’aigua i l’esllavissament de terres.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies