Torre Baró tindrà una nova zona de centralitat amb la construcció de 500 pisos a la part baixa

L’Ajuntament dotarà d’equipaments i comerços l’àrea per revitalitzar-la i atraure nous veïns

El nou Pla de Millora Urbana de Torre Baró canviarà part de la fesomia d’aquest barri, a cavall entre la muntanya i la ciutat. L’Ajuntament construirà una nova àrea de centralitat del barri, mitjançant la construcció de 539 noves vivendes a la part baixa, als terrenys propers al CAP, l’Avinguda Vallbona i la plaça dels Eucaliptus. El 70% d’aquests habitatges seran de protecció oficial i bona part serviran perquè veïns que viuen actualment a la part alta del barri, baixin a la nova zona de centralitat, just al costat de l’estació del metro lleuger, recuperant zona verd pel Parc de Collserola. A més, s’atrauria nova població a un barri que envelleix. Els nous blocs vindran acompanyats de la millora dels serveis urbans i la implantació de comerços.

El Pla de Millora Urbana es complementa amb una modificació del Pla General Metropolità, amb la qual els terrenys coneguts com a “Campillo de la Virgen” seran cedits gratuïtament per crear un nou equipament esportiu. Actualment, aquest espai, situat entre els carrers Vilatorta i Sant Feliu de Codina, ja s’utilitza amb finalitat esportiva.

Aquestes mesures han estat ben rebudes pels partits ERC i IC-Verds. Aquests últims qualifiquen de positiu el pla, perquè permet complir les demandes veïnals d’equipaments i treballar en una nova zona verda.
Amb els dos plans, es crea un nou barri, que es potenciarà encara més amb la construcció del Pont del Congost, que comunicarà Torre Baró i Vallbona.

A l’esquerra una imatge de la part alta del barri que l’Ajuntament vol recuperar per a la serra de Collserola.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies