Migració i dona

El Districte de Nou Barris va celebrar ahir l’acte central del dia de la dona

El Consell de les Dones de Nou Barris ha decidit enguany centrar la celebració del dia de la dona entorn la migració i els espais on les dones immigrants i les autòctones es relacionen. Un d’aquests espais ha estat la plaça Francesc Layret, on enguany s’ha exposat la tasca social i cultural que fan les dones a Nou Barris, tant les que hi viuen des de fa anys com les nouvingudes. La festa ha estat animada per les danses de Qori Incas, un grup de folclore bolivià (a la imatge) resident a Barcelona. La Tania, dansaire del grup explica: “La dona va donant suport a l’home en aquestes danses. Jo sóc la dona del bruixot però és ell qui mana perquè és una estructura molt masclista, com també passa a Bolívia en la realitat d’aleshores”. La seva parella de ball, Luis Alberto, creu que hi ha una diferència de funcions però reconeix que la dona necessita el seu espai, lluny de ‘pensaments arcaics’. “A Bolívia la dona gaudeix dels mateixos drets que l’home però aquestes danses mostren el nostre folclore i no tenen res a veure amb l’actualitat”.

La festa va servir també perquè les entitats de dones de Nou Barris donin a conèixer les seves activitats. Algunes són noves, però d’altres porten més de 20 anys, com la vocalia de dones de l’AVV del Turó de la Peira.”Encara tinc records de les primeres jornades catalanes de la dona, a l’any 76- enyora Joaquina, de la vocalia de dones del Turó- Des de llavors hem fet moltes lluites: per l’avortament, el divorci…però crec que no hem avançat gaire…”. “Si el meu pare s’aixequés, -comenta la seva companya, Mº Teresa,- segur que em diria: però encara esteu així, dones?”.
El relleu generacional és un dels reptes que més preocupa a dones com la Joquina i la Mª Teresa. Per això animen a les dones joves a continuar la lluita per la igualtat que elles van començar.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies