Els desallotjats del Turó de la Peira esperen compensacions per danys morals

Els acords als que arribin les administracions amb els veïns del Carmel condicionaran les ajudes del Turó

La setmana vinent farà 3 mesos des que va començar el malson d’un centenar de veïns del Turó de la Peira. Unes obres de millora del clavegueram van provocar esquerdes a tota una illa de blocs, que van haver de ser enderrocats amb urgència. Una part de les famílies entraran aviat a viure en els seus nous pisos, mentre l’altra meitat esperaran 3 anys a pisos provisionals fins que es construeixin les noves vivendes. Aquestes s’han d’edificar al solar que quedarà un cop s’enderroqui una altra illa entre els carrer Montsant i Aneto, l’anomenat bloc P. Després de gairebé dos anys de retard, finalment s’inicia el procés d’enderroc. De moment, els operaris estan derruint l’edifici per dins, separant els materials reciclables. La setmana vinent podria començar el seu enderroc, que duraria uns dos mesos. En el seu lloc es construiran els pisos per reallotjar a una cinquantena de famílies que van perdre casa seva quan unes obres públiques van danyar els fonaments del seu edifici. Tot i els ajuts econòmics per compensar les pèrdues materials, els veïns lluiten perquè els hi paguin els danys morals. “Estem supeditats als acords i resolucions als quals s’arribin al Carmel, ja que s’està admetent que és un cas similar: una obra pública ha provocat uns danys a un bloc. El nostre ja estava afectat d’aluminosi però no ha estat desallotjat i enderrocat per l’aluminosi, hi podríem haver continuat allà mesos o anys- explica Arcadi Cavaller, ex veí del carrer Montsant, i que actualment viu en un pis provisional – Ja s’està admetent que a causa de les obres al clavegueram vam haver de sortir a corre cuita de la nostra casa. I ara pot haver un paral.lelisme amb l’esvoranc del Carmel. Segons a quins acords jurídics hi arribin al Carmel, suposo que se’ns podrà aplicar com a mínim un paral.lelisme econòmic, que és el que espera la gent”.
Els afectats no estan d’acord amb els 9.000 euros que reben pel seu antic pis, ja que ara hauran d’afrontar una nova hipoteca per la vivenda nova, i en alguns casos, continuar pagant el prèstec pel pis enderrocat. Per això, continuen negociant les condicions i algunes famílies s’han negat a signar els acords amb l’administració.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies