El Pla Educatiu l’Entorn promourà la integració social dels escolars de Roquetes, Gràcia i el Raval

El conveni pretén que els alumnes participin a la xarxa d’entitats del barri, reduir l’absentisme i evitar el fracàs escolar

Un acord entre l’Ajuntament i la Generalitat promourà l’anomenat Pla Educatiu d’Entorn a tres barris de Barcelona especialment sensibles a l’impacte de la immigració: el Raval, Gràcia i Roquetes. La iniciativa té com a principal objectiu fomentar la integració social a les escoles, facilitar el pas del món educatiu al laboral i impedir el fracàs escolar provocat especialment per l’absentisme. Per aconseguir totes aquestes metes el conveni entre les dues adminsitracions preveu oferir als centres escolars activitats educatives més enllà de l’horari lectiu, fomentant la convivència de les escoles i els instituts, en col.laboració amb les entitats de cada zona, implicant-les i aprofitant les seves infrastructures per prevenir possibles conflictes. A més, la Guàrdia Urbana col.laborarà estretament per evitar l’absentisme, així com intervenir en les bandes juvenils, en augment en els darrers temps. Un altre punt del conveni reforça el sistema de beques d’estudi a famílies necessitades.
Apart de Roquetes, el Raval i Gràcia, aquest projecte es durà a terme, com a prova pilot, en 24 municipis més. Es tracta del primer programa educatiu que té com a referència el concepte de barri, enlloc del de districte.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies