Nou Barris participa a la prova pilot de la Campanya Bona Casa

L’OCUC promou una guia sobre l’habitatge sostenible i l’estalvi dels recursos a les llars

Els avantatges de viure en una llar ecoeficient són molts, tant pel que fa a aspectes ambientals com a la reducció del cost de les nostres factures. A més, aviat serà obligatori incorporar aquests criteris als nous habitatges que es construeixin. Per aquest motiu, l’OCUC (Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya) va presentar ahir al vespre a Nou Barris una campanya de difusió sobre l’habitatge sostenible, la campanya ‘Bona Casa’, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte es va presentar la guia “Com fer sostenible casa nostra”, amb tot un seguit de consells i recomanacions per estalviar energia i diners. “La guia tracta 4 elements clau: l’aigua, l’energia, els materials i l’ecoetiquetatge – explica Vanessa Bastida, tècnica mediambiental de l’OCUC – d’una banda donem consells per fer un ús més racional de l’energia i estalviar-ne, com ara pot ser la instal.lació de plaques solars per obtenir la calefacció i l’aigua calenta; un segon punt és l’estalvi d’aigua, que pot fer-se col.locant aparells que limiten el cabdal de l’aigua o amb un dispositiu al dipòsit de la cisterna que regula si libera 3 o 6 litres d’aigua. També aconsellem quins són els materials més sostenibles i reciclables i, per últim, expliquem les diferents etiquetes ecològiques que hi ha, ja que sovint n’hi ha molt desconcert. L’usuari es troba amb un munt d’etiquetes i no sap què signifiquen. A més, algunes les posa el mateix fabricant assegurant que el producte és ecològic o reciclable, però no s’ha fet cap estudi que ho certifiqui”.
La campanya s’està duent a terme com a prova pilot a cinc municipis de Catalunya: Cardedeu, Lloret de Mar, Mataró i Torredembarra, i també a un districte de Barcelona, Nou Barris. “Hem triat Nou Barris perquè és un dels districtes on més coses s’han fet per millorar la sostenibilitat – va explicar Montserrat Torrent, de l’OCUC – cal l’ajuda de tothom per aconseguir que la campanya sigui un èxit”. En la mateixa línia, el conseller de Medi Ambient de Nou Barris, Jordi de Miguel, va anunciar que s’exposarà una maqueta de la vivenda sostenible ideal, durant la primera setmana de maig al Casal de Barri de Prosperitat, i al Parc de la Guineueta durant la celebració de la Cultura Va de Festa, el 7 i 8 de maig.
Els veïns que van assistir a la presentació de la campanya, al local d’Els Propis, van acollir amb escepticisme la guia. Tot i mostrar-se completament d’acord amb els principis i els objectius de la campanya, van demanar un esforç i més implicació i control per part dels governs i dels empresaris, enlloc de -segons alguns dels assistents- “treballar-la només des del poble”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies