25 anys de cultura i llibertat

Les entitats de Nou Barris surten un any més al parc de la Guineueta

Fa 25 anys que el Parc de la Guineueta es transforma, per un dia, en un gran aparador de les activitats de les entitats de Nou Barris. El motiu és la Cultura va de Festa, una iniciativa que va sorgir per reivindicar l’escola d’adults Freire. La Mercè Sunyol, ex voluntària escola Adults Freire, recorda com als anys 70, com l’escola va sortir al parc per mostrar les seves classes. “La delegada del govern de Madrid ens va dir que haviem d’aconseguir com a mínim 150 matrícules, si voliem tenir tot l’edifici actual per la nostra escola .- explica la Mercè – Va ser llavors quan vam treure totes les aules al parc, vam anar amb els camions de l’escola vam portar tots els tallers, els cursos, i les manifestacions al carrer. I al final vam recollir 460 matrícules, i amb aquest plec vam anar a la delegada i es va quedar com a molt parada.”
Mica en mica, les diferents entitats del districte es van afegir a la festa, fins arribar a les gairebé 80 entitats participants d’enguany. “Ja fa 25 anys, són 25 anys, i és una gran alegria – explica amb orgull en Rafa Juncadella, antic mestre de l’escola Freire.- perquè és una festa popular, amb alegria. No és com la resta de mostres d’entitats que tenen totes les parades iguals, i que ara es fan per tota arreu. Aquí anem per lliure, és creativa i engrescadora.”
Enguany, una de les novetats ha estat el passaport de la cultura. “És tracta que la gent passi per les diferents entitats per omplir el passaport de segells i signatures.- explica l’Ivan Bravo, de l’Associació Juvenil de Projectat – Així la gent coneixerà a la resta d’entitats del Districte, i al final un cop omplert el passaport els hi donem un DVD dels 25 anys de la Cultura va de Festa”. Aquesta iniciativa va ser un gran èxit. Més de 250 persones van participar en la gincana per aconseguir el DVD.
Per celebrar els 25 anys, la Cultura va de festa ha durat dos dies. Si ahir diumenge els protagonistes van estar les entitats, dissabte va ser el torn dels concerts. El nexe d’unió ha estat el lema de la festa: “sense cultura no hi ha llibertat”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies